Digidexo.com

Hva er Ciprofloxacn tabletter brukes til?

Ciproflaxacin er en sterk antibiotika som brukes for usedalvorlige bakterieinfeksjoner som er potensielt dødelig. Ciproflaxacin er en klasse av antibiotika som er kjent som en fluoroquinolone og markedsføres under forskjellige navn. Det har en tendens til å ha milde bivirkninger, men kan føre til skader på nervesystemet og kan også føre til ruptur. Det er brutt ned i leveren og kan øke styrken av alle andre legemidler som blir brutt ned i leveren så vel.

Bruk av ciproflaxacin

Ciproflaxacin er et antibiotikum som er eneste FDA-godkjent for bakterielle infeksjoner når alle andre antibiotika har mislyktes.

Ciproflaxacin og antibiotikaresistens

En årsak til dette svært begrenset bruk av stoffet er at det bidrar til å hindre utvikling av stammer av bakterier som er resistente mot stoffet, som gjør det mer sannsynlig å være vellykket som en "narkotika siste utvei."

Ciproflaxacin og legemiddelinteraksjoner

Bruk av ciproflaxacin tabletter er også begrenset fordi den kommuniserer med mange medisiner, inkludert reseptbelagte legemidler og naturmidler.

Godkjente forhold hos voksne

Ciproflaxacin tabletter er godkjent for urinveisinfeksjoner, hudinfeksjoner, leddinfeksjoner, smittsom diaré, tyfoidfeber og lavere luftveisinfeksjoner.

Godkjente forhold hos barn

Ciproflaxacin tabletter er bare godkjent for barn for kompliserte urinveisinfeksjoner forårsaket av E. coli og for innånding av miltbrann.