Digidexo.com

Hva er årsakene til væske i egglederne?

Hydrosalpinx

Et fallopianrør fylt med vann er referert til som en hydrosalpinx. Ved slutten av ampulla (slutten av egglederen) og fimbria (delicated fingre) er skadet, lukker enden. Når kjertlene i egglederen produsere en vannaktig væske og enden er lukket, blir vannet fanget, fylle røret og forårsaker svelling.

Årsaker

Egglederne er delikat og derfor utsatt for skader. De fimbria strekker seg fra enden av egglederen til eggstokken, og etter eggløsningen skjer, til fimbria forsøk lede egg mot sperm. Fimbria er foret med delikat celler og når fimbria er skadet, er disse cellene også skadet, og fimbria blir smeltet sammen, og dette fôr er tapt. Når dette skjer, ødelegger fanget fluid miljøet. Skaden til fimbria er vanligvis på grunn av en infeksjon. De vanligste infeksjoner som skader fimbria er den seksuelt overførbare sykdommer gonoré og klamydia. Begge disse sykdommene kan være til stede uten detektering i mange år, langsomt ødelegge fimbria. Andre årsaker er iuds, endometriose og abdominal kirurgi. Når kroppen detekterer et problem, er en inflammatorisk respons. Kombinasjonen av inflammasjon og eventuell helbredelse ødelegger fimbria og stenger av rørene.

Konsekvenser

Fluid i egglederne kan føre til infertilitet. Fertilitetsbehandling kan også bli forpurret av denne tilstanden også. Det innestengte væske, når til slutt slippes, er giftig for tidlig embryo utvikling. Dessuten kan nok væske samle at fluidet kan strømme inn i livmoren, slik at det er vanskelig for embryoer for å feste. Fruktbarhet narkotika kan også forverre væskeproduksjonen, fylle opp rørene raskere.