Digidexo.com

Psykologi og Diabetes

Psykologi og Diabetes


Diabetes og psykologi har ikke vært vanlig anerkjent som gratis feltene ved verken diabetikere eller de medisinske fagfolk som behandler dem. Men det har vært i endring i løpet av det siste tiåret med flere leger å realisere bruk av psykologer for å bedre hverdagen til en diabetiker pasient. Psykologer kan spille en viktig rolle i å hjelpe folk håndtere diabetes og gjøre dem mer komfortable med de foreskrevne forholdsregler.

Om Diabetes

For å forstå hvordan psykologer få pasienter til å håndtere diabetes, er det viktig å forstå tilstanden og hvordan det krever pasienter til å endre sin atferd.

Den utbredte formen for diabetes globalt, oppleves av over 85 prosent av diabetikere er type 2 diabetes som kroppen trenger for å takle en motstand mot, eller mangel på insulin. Insulin produseres naturlig i menneskekroppen og er ansvarlig for nedbrytningen av glukose i blodet. De vanligste årsakene er overvekt som skyldes inaktivitet og / eller usunt kosthold.

For å takle diabetes, pasienter trenger for å unngå lange perioder med høyt blodsukker og også perioder med lavt blodsukker. For å balansere og vedlikeholde disse to ytterpunktene, til en diabetiker behov overvåke og regulere blodsukker blodsukkeret iherdig og dermed trenger å følge en fastsatt rutine for de fleste av sine liv etter diagnose.

Betraktninger

Til tross for den felles tro at livet til en diabetiker er ikke så vanskelig, bare de opplevde med tilstanden realisere de daglige problemer forbundet med konstant overvåking av deres kosthold og helse.

Livet til en diabetiker innebærer å følge en daglig rutine overvåking insulinbruk og konsumere medisiner sammen med å følge en bestemt diett og mosjon. Dette krever tålmodighet og motivasjon på en del av pasienten. Slik komplisert løpet av egenomsorg atferd må håndheves strengt og psykologer kan hjelpe diabetikere i stikker til regimet.

Betydning og fordeler

Psykologer spille en verdifull rolle i å hjelpe pasienter og menneskene rundt dem til å forstå de sosiale følgene av diabetes. Psykologer, som er godt trent i å forstå og endre atferd er også utstyrt til å oppfatte problemene som en diabetiker innenfor strenge regimet til egenomsorg. Diabetes er sett på som en hverdagslig stresset av begge - pasienter og familiemedlemmer. Diabetikere er utsatt for å føle seg deprimert, oppleve angst og frustrasjon over den restriktive livsstil pålagt av denne tilstanden. Psykologisk intervensjon kan ofte hjelpe dem ved første diagnose og utover, med å tilpasse seg sin nye livsstil med best mulig syn.

Metoder

Terapeuter kan hjelpe diabetikere ved catering for deres spesifikke problemstillinger, samt å se etter de mer generelle problemer knyttet til diabetes. Vanlige behandlingsformer inkluderer atferdsterapi, kognitiv atferdsterapi, realistisk terapi og eklektisk tilnærming. Disse behandlingene er også kjent for å hjelpe i å forstå noen form for upassende oppførsel, samt bistå til å endre atferd som kreves for bedre diabetesbehandlingen.

Potensial

Nyere studier har evaluert rollen som psykologer og psykologiske intervensjoner i diabetes omsorg. Atferdsendring intervensjoner og atferdsterapi har vist seg å være nyttig for å bedre evnen til diabetikere å håndtere stress. Redusere depresjon og angst er nå etablert som avgjørende for å sikre en bedre livskvalitet mens leve med diabetes; på samme måte, hjelper psykologisk intervensjon diabetikere bli motivert til å opprettholde sin helse.