Digidexo.com

Hva er en definisjon av en Tonic-kloniske anfall?

Symptomer på en tonic-kloniske anfall involverer hele kroppen, og kjennetegnes av ukontrollert muskelkrampetrekninger og bevisstløshet. Denne typen anfall er ofte referert til som grand mal, og påvirker alle aldersgrupper. Tonisk-kloniske anfall kan være alvorlige, og i ekstreme tilfeller dødelig --- dermed må omsorgs følge sikkerhetsregler når tending til en pasient under og etter denne typen anfall.

Forstå Epilepsi og tonisk-kloniske anfall

Folk som opplever mer enn en tonic-kloniske anfall er vanligvis diagnostisert med epilepsi, et anfall lidelse. En nevrolog vurderinger pasientens helse historie og bestillinger enkelteksamener og labwork å bekrefte et epileptisk anfall, snarere enn en besvimelse episode, TIA, eller andre ikke-epileptiske anfall. Epileptiske anfall er forårsaket av elektriske forstyrrelser i hjernen som kan verifiseres av en elektroencefalogram (EEG), som registrerer hjernebølger. En pasient med epilepsi kan aldri ha en tonic-kloniske anfall, men gjør oppleve andre typer anfall med ulike symptomer.

Generaliserte anfall og tonisk-kloniske anfall

Anfallstypene er kategorisert som delvis og generelt. Partielle anfall oppstår når unormale elektriske impulser påvirker bare én del av hjernen. En generalisert anfall innebærer og påvirker begge halvkuler av hjernen; denne kategorien omfatter fravær (petit mal), myoklonisk, atonic og tonisk-kloniske anfall. Absensanfall stede med liten kroppsbevegelse ledsaget av trance-lignende stirrer. Myoklone anfall er preget av bilateral sjokklignende krampetrekninger av lemmer, og atoniske "drop" anfall resultere i et totalt tap av muskelkontroll som kan føre en person til å falle. Tonisk-kloniske anfall er de mest voldelige og vanligste typen generalisert anfall.

Tonic-kloniske Seizure

Anfallet begynner med en tonic fase, der musklene stivner. Pasienten kan avgi en plutselig rop som luft presses ut av stemmebåndene, etter som tap av bevissthet oppstår og kloniske fasen begynner. Denne fasen er preget av ukontrollert rykking, rykning eller bøye av lemmer som til slutt bremser ned og opphører. Pasienter som opplever en tonic-kloniske anfall kan bite seg i tungen eller innsiden av munnen og kan være inkontinent. En tonic-kloniske anfall varer fra 1 til 3 minutter i gjennomsnitt.

Tonic-kloniske Seizure Førstehjelp

Det er viktig å holde seg rolig når tending til en pasient opplever en tonic-kloniske anfall, og å rydde området for skarpe gjenstander og overflater. Noen lider et anfall vil ikke svelge tungen sin, men han kan bite --- omsorgspersoner må ikke stikke noe inn i munnen, inkludert deres fingre. Løsne klærne og legg en pute eller annet mykt objekt under pasientens hode; slå pasienten på sin side for å tillate frie luftveier. Ikke begrense personens bevegelser, og bare begynne kunstig åndedrett hvis personen slutter å puste. Tid beslaget: En tonic-kloniske anfall som varer mer enn fem minutter signaliserer behovet for medisinsk hjelp. Et anfall som varer i mer enn 30 minutter, eller flere tonisk-kloniske anfall som forekommer i rask rekkefølge, er en indikasjon på status epilepticus, en livstruende tilstand hvor hjernen er i en vedvarende tilstand av anfall med ingen utvinning. Nødetatene må innkalles umiddelbart.

Etter Tonic-kloniske Seizure

Tonisk-kloniske anfall er spesielt intens. Extreme forvirring og hodepine oppstår vanligvis etter beslaget; pasienter kan føle behov for å sove eller hvile i en lengre periode. Årvåkenhet er gjenvunnet etter hvile, men pasientene må ikke kjøre etter å ha opplevd en tonic-kloniske anfall.