Digidexo.com

Hva er overlevelse av Mesothelioma?

Hva er overlevelse av Mesothelioma?


Mesothelioma er en form for kreft. Dessverre, det er potensielt dødelig og ofte aggressive. Men lengden av overlevelse varierer for personer diagnostisert med sykdommen. Læring statistikken om overlevelse kan gi deg en idé om hva du kan forvente, men potensialet for å overleve varierer med hver unikt tilfelle.

Identifikasjon

Mesothelioma er en sjelden form for kreft som påvirker vevet som dekker mange av de organene i kroppen. Denne beskyttende vevet kalles mesothelium. Når en person utvikler mesothelioma, kreftceller utvikle seg og vokse i mesothelium. Til slutt er disse kreftceller spre seg til andre kroppsvev. Ifølge National Cancer Institute, ble de fleste med mesothelioma utsatt for asbest på et tidspunkt i livet. Men noen mennesker utvikler sykdommen uten kjent eksponering.

Forventet levealder

I diskusjoner om overlevelse for mesothelioma, er begrepet "survival rate" ikke ment å referere til mennesker som har blitt helbredet. I stedet er det prosentandelen av pasienter som fortsetter å leve med sykdommen i en bestemt mengde tid etter diagnose. For folk flest, er en kur usannsynlig på denne tiden, men forskere er på jakt etter nye behandlinger som kan øke overlevelses perioder og selv ødelegge kreften helt.

Faktorer

Ifølge Bernstein Liebhard LLP, trenger statistikk om overlevelse ikke gjelde for hver pasient. Hvor lenge en person overlever og hvor godt han svarer på behandling, avhenger av en rekke faktorer, inkludert hans stadium av kreft og størrelsen av tumoren han har utviklet. Det kan også avhenge av hvorvidt eller ikke kirurgi kan anvendes for å fjerne hele tumoren. Den type mesothelioma kan påvirke en persons lengde på overlevelse og behandlingssuksess, så kan hans alder og generelle helsetilstand.

Stages

Ifølge Bernstein Liebhard LLP, en person med scene en mesothelioma, den tidligste fasen, har en 50-prosent sjanse for å leve i ca 5 år. Dette er om behandlingen er aggressive. Gjennomsnittlig overlevelse for stadium 2 mesothelioma er 2 til 4 år, mens den gjennomsnittlige overlevelse for en person med stadium 3 er 6 til 8 måneder. De med stadium 4 mesothelioma har en gjennomsnittlig overlevelse på mindre enn 6 måneder. Ifølge Mayo Clinic, er denne sykdommen ofte diagnostisert på et senere stadium, noe som gjør vellykket behandling mindre sannsynlig. I stedet, kan behandlingen være rettet mot å gjøre pasienten mer behagelig inntil sin uunngåelige død.

Studier

Statistikk om overlevelse kan variere, avhengig av kilde. Dette er fordi ulike kliniske studier er gjort, og hver og en kan komme opp med en annen overlevelse. Ifølge eMedTV, for eksempel, er den totale andelen av folk med alle stadier av sykdommen som lever i 5 år 9 prosent. Denne statistikken kommer fra studier gjennomført i 1998-2002 tidsperiode.