Digidexo.com

Hyperbar behandling for slagpasienter

Hyperbar behandling for slagpasienter innebærer å legge inn et trykkkammer og puste ren oksygen i håp om å forbedre eller utvinne fra hjerneslag skade. Styrende medisinske myndigheter foreløpig rabatt effektiviteten av hyperbar oksygenbehandling (HBOT) for denne tilstanden.

Funksjon

Fremgangsmåten, puste 100 prosent oksygen ved et høyere trykk enn normalt lufttrykk, tvinger ekstra oksygen til blodet gjennom plasma, en del av blodet som normalt ikke bære oksygen.

Betydning

HBOT arbeider for å redusere hevelse på hjernen og stimulere veksten av nye hjerneceller, teoretisk forbedre tale, hukommelse, kognitive ferdigheter og andre områder som har blitt skadet av hjerneslag.

Time Frame

Hyperbar behandling kan være tidskrevende. "Vi vanligvis behandler hver person 1-2 ganger om dagen for en time hver behandling, for totalt 40 behandlinger," sier Dr. Ted Cole of Cincinnati Hyperbarics. "Før kan gis ytterligere behandlinger, må pasienten venter i minst 4-6 uker. Deretter, et annet sett av 40 behandlinger kan gis."

Forskning

Mange leger føler at manglende forskning finnes for å bevise effektiviteten av HBOT for hjerneslag utvinning. "Det finnes ingen bevis for at hyperbar oksygenbehandling forbedrer utfallet av hjerneslag," sier Dr. Jerry W. Swanson, en nevrolog med Mayo Clinic.

Betraktninger

HBOT for hjerneslag anses som "off-label", som betyr at Undersea og hyperbar Medical Society, den styrende myndighet for hyperbar behandling, har ikke offisielt godkjent HBOT som en effektiv behandling for hjerneslag.