Digidexo.com

Hvordan snakke til en tannlege Om Dental finer

Hvordan snakke til en tannlege Om Dental finer


En tann finer er et tynt lag av restaureringsmateriale som er påført over overflaten av en tann. Dens formål er vanligvis kosmetisk men det kan også brukes for å beskytte en skadet tann overflate. Det er viktig å vite hva finer kan og ikke kan gjøre for deg.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du er en god kandidat for veneers. Finer bør ikke påføres over tennene som har aktive periodontal sykdom eller en utilstrekkelig mengde emaljen på tennene sine. Pasienter som skjærer tenner i søvne også er dårlige kandidater for skallfasetter.

Fortell tannlegen din hva resultatet du prøver å oppnå. Den mest effektive bruken av finér er å dekke tenner som er sprukket, ødelagt eller slitt ned. Skallfasetter også er effektive i å dekke tenner som er feiljustert eller misformet.

Spør om hjelp skallfasetter å korrigere andre problemer. Tannlegen vil kunne fortelle deg det forventede resultatet av å anvende skallfasetter å endre fargen på tennene som er permanent misfarget med tidligere tannbehandling legemidler eller.

Diskuter fordeler og ulemper med de ulike materialene. Porselens finer ser mer ut som naturlige tenner og motstå flekker bedre mens harpiks finer krever mindre av tannoverflaten til å bli fjernet.

Lær hvor lenge veneers skal vare. De er ikke permanent og generelt må byttes hvert 5 til 10 år, avhengig av materialet og teknikker som brukes.