Digidexo.com

Slik unngår du at leversykdom

Slik unngår du at leversykdom


Leveren blir ofte neglisjert før noe går galt. Når den gjør det, og leveren er infisert eller skadet, resultatene er ofte ganske alvorlig. Gitt at denne største organ av kroppen tjener så mange funksjoner for å opprettholde livet, er det viktig å forhindre leversykdom i størst mulig grad. Følg disse tipsene for å gi leveren en kjempe sjanse.

Slik unngår du at leversykdom

Slik unngår du at leversykdom

•  Undersøk bivirkninger av medisiner du tar, inkludert både reseptbelagte og over-the-counter narkotika. Se etter eventuelle advarsler som involverer levertoksisitet eller leverskade. Ta kontakt med en helsepersonell etter alternativer om nødvendig, og sørge for at flere medisiner ikke vil legge til din risiko. For eksempel, er relativt trygt i moderate doser, mens paracetamol, når kombinert med andre smertestillende, potensialet for leverskader øker betydelig.

Hindre leversykdom ved å unngå overflødig alkoholinntak, inkludert alkohol binges med perioder med avholdenhet. Noen leversykdom er kumulative fra gjentatte fornærmelser. Skjønt leveren er kjent for sin evne til å regenerere celler, døde celler en gang slår fibrøse og cirrhose utvikler seg, blir skaden irreversibel.

Praksis god ernæring. Selv om de fleste leversykdom ikke er relatert til matinntak eller er man i stand til å vanligvis forebygge leversykdom med mat, er det noen sammenhenger. Fettlever er mer vanlig med fedme og personer med diabetes. Feilernæring, også at på grunn av alkoholmisbruk, kan også føre til fettlever sykdom. Noen studier viser at koffein kan bidra til å forhindre leversykdom, men resultatene er ikke avgjørende.

Bruk sikker praksis når engasjerende i seksuell aktivitet, inkludert et forsiktig valg av sexpartnere og bruke beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer. Hepatitt, som kan være mild til fatal, blir ofte ført gjennom kroppsvæsker eller blod, avhengig av type, slik beskyttelse er ikke svikte sikkert. Noen partnere kan være bærere av hepatitt A, B eller C, men ikke viser symptomer. Å vite din partners seksuelle historie og bli testet for hepatitt er god praksis for å hindre denne type leversykdom.

Unngå nåler som kan ha blitt brukt av noen andre, eller på annen måte utsatt for blod. Selv om hepatitt er mer vanlig overført av illegale narkotikabrukere, det er ikke den eneste årsaken involverer nåler. Piercinger eller tatoveringer oppnådd i ikke-hygienisk, om ikke ulovlig, forholdene utgjøre en trussel. Bruk lisensiert godt vedlikeholdte fasiliteter for noen prosedyre som bryter huden.

Sjekk for utbrudd av hepatitt før du reiser utenlands og unngå disse områdene hvis mulig. I tillegg drikke flaskevann og velger spisesteder med et godt omdømme gjennom reiser eller turisme guider.

Ta kontakt med din lege for leverenzym testing hvis du har engasjert høyrisikoatferd for leversykdom, eller hvis du opplever leversykdom symptomer, ikke begrenset til gulsott eller smerte. Tidlig oppdagelse kan hindre mer skade fra tidligere leversykdom eller varsle pasienten om at forhøyede nivåer er til stede. Forhøyede nivåer kan gå tilbake til det normale i noen tilfeller når den ødeleggende middel så som alkohol eller medikamenter elimineres.

Hint

  • Undersøke bruken av urtemedisiner, slik som melk tistel, som kan fremme leveren helse.