Digidexo.com

Behandling for hepatitt C-viruset

Hepatitt C er en leversykdom som er infisert med hepatitt C virus. Viruset angriper leveren og fører til betennelse som hemmer leveren fra å fungere normalt. Over tid, kan hepatitt C-smitte forårsake lever arrdannelse og skrumplever eller leversvikt.

Årsaker

Hepatitt C-viruset spres ved å komme i kontakt med infisert blod eller nåler. Å bli smittet med nåler som brukes i piercing eller tatovering kan skje, men er mindre vanlig. Å ha en blodoverføring eller organtransplantasjon før 1992 øker også risikoen som blod screening ikke ble forbedret til 1992 Du kan også få hepatitt C-virus ved å dele en barberhøvel eller tannbørste og ved å ha seksuell omgang med en smittet person. Babyer kan bli smittet dersom mor har hepatitt C.

Symptomer

I tidlige stadier av infeksjon, kan ingen symptomer oppleves. Når symptomene blir merkbare, de er vanligvis milde og kan virke influensalignende. Disse symptomene er tretthet, kvalme, muskel-og leddsmerter og ømhet rundt leveren. Som sykdommen utvikler seg, og leveren blir mer skadet, vil symptomer inkluderer tap av appetitt, gulfarging av hud og det hvite i øynene, lett feber, lett blåmerker, mørk urin og diaré.

Diagnose

En blodprøve vil avgjøre om du har hepatitt C. En leverbiopsi vil fortelle legen din hvor alvorlig infeksjonen er og veilede ham i forhold til riktig behandling.

Behandling

Behandling er ikke alltid nødvendig med hepatitt C med mindre diagnosen er kronisk hepatitt C. Kronisk hepatitt C indikerer signifikant leverskade og medikamentell behandling er nødvendig for å stoppe eller bremse sykdommen progresjon. Ukentlige injeksjoner av Peg-Intron eller Pegasys medisiner sammen med en daglig muntlig stoff som heter Rebetol er standard behandling. Målet er å kvitte blodet av viruset. Varigheten av behandlingen vil avhenge av typen av hepatitt C-dere har, men kan variere fra 24 uker til 48 uker.

Liver Transplant

Når viruset har forårsaket leversvikt, kan en levertransplantasjon være den eneste vei. Dessverre er det en lang venteliste for donerte organer. Men det er nye utbygginger i behandling av leversvikt som leversegmenter donert av levende slektninger og donorlever blir delt mellom to pasienter. Levertransplantasjon ikke kurere hepatitt C, men med hepatitt C virus-bekjempelse av narkotika, kan du forebygge smitte fra reoccurring.