Digidexo.com

Normal kroppsvekt for Teen Girls

Tenåringsjenter opplever ofte forvirring om hva en virkelig normal og sunn kroppsvekt er. Mens en rekke tall kan gis og merket som "normal kroppsvekt," dette ville ignorere mange viktige faktorer ved beregning av sunn vekt for en tenåringsjente. Mer kunnskap om normal kroppsvekt kan være et kraftig verktøy i en tenåringsjente innsats for å leve en sunn livsstil.

Fakta

Normal kroppsvekt for både mannlige og kvinnelige tenåringer alltid er vanskelig å fastslå. Barn og tenåringer fysisk utvikle seg på ulike priser, har varierende høyder og vekter ikke bare fra år til år, men selv fra måned til måned. For å løse dette problemet, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) gir en Body Mass Index (BMI) kalkulator og BMI persentilen for å avgjøre om barn og tenåringer er i en normal vekt rekkevidde.

Måling

Etter inntasting av informasjon ved CDC hjemmeside, er tenåringens BMI beregnes automatisk og deretter sammenlignet med BMI er av andre tenåringer på samme alder, høyde og kjønn. Disse andre faktorene er viktige fordi vekten varierer drastisk over dem. Hvis en tenåring faller under den femte persentilen i vekt for sin gruppe, blir hun ansett som undervektig. Jenter i det 85. til under 95-persentilen anses å være overvektig, mens de i og over den 95. persentilen og ovenfor er identifisert som overvektige.

Betraktninger

Husk at selv CDC beskriver BMI bare som en "ganske pålitelig indikator på kroppen fedme for folk flest", som betyr at noen ungjenter vil bli feilaktig kategorisert som undervektige, overvektige eller fete. Dette gjelder spesielt med persentil systemet som brukes, som persentilene kan vippes en eller annen måte basert på jentene som ble samplet for sammenligning. Hvis du har noen bekymringer over din BMI resultater, spør legen din.

Bekymringer

I 2000, en screening utført av CDC av high school-elever over hele USA viste at 15 prosent av tenåringsjenter hadde muligens en spiseforstyrrelse og en skremmende 25 prosent av tenåringsjenter "rapporterte uordnede spise og vektkontroll symptomer er alvorlige nok til å rettferdiggjøre klinisk evaluering. " Disse oppsiktsvekkende tallene aktualiserer behovet for ytterligere å utdanne tenåringsjenter på normal kroppsvekt og hvordan å opprettholde det med et sunt kosthold og mosjon.

Betydning

I 2005 CDC publisert et faktaark som viser at undervektige og overvektige personer ble funnet å ha en høyere risiko for død. Å undervekt for en lengre periode kan føre til ufruktbarhet, osteoporose, nedsatt immunforsvar og anemi, som samtidig er overvektig kan sette en person med risiko for diabetes, hjertesykdom og en rekke andre komplikasjoner. Unngå enten ekstreme med sunt kosthold og mosjon vil sikre en sunnere fremtid for alle tenåringsjenter.