Digidexo.com

Botemidler for Gas & Halsbrann

Halsbrann, som forårsaker en brennende følelse i brystet, påvirker mange mennesker daglig. Det kan behandles med over-the-counter eller reseptbelagte medisiner, eller forebygges med endringer i livsstil. Halsbrann er forårsaket når magesyre kommer inn i spiserøret. Selv om det er utbredt, er halsbrann vanligvis ikke en livstruende sykdom. Gass er det naturlig biprodukt av svelget luft og nedbryting av visse matvarer i tykktarmen.

Over-the-counter behandlinger

Tar antacids er den vanligste reseptfrie måte å behandle gass og halsbrann. Rolaids, tums, og Maalox er tre av de mest populære antacida. Beano er en populær behandling for gass. Følg alltid produsentens anvisninger og avslutte bruken hvis tilstanden forverres. Også alltid fullt tygge tabletter. Antacida virker ved å stabilisere mage syre. De beskytter spiserøret ved å opprette en skummende agent over maten for å holde syre fra å gå tilbake opp spiserøret. Men antacida er bare for mild til moderat halsbrann. Personer med konstant halsbrann bør oppsøke lege.

Reseptbelagte behandlinger

En lege kan forskrive medisiner hvis tilstanden er alvorlig. Reseptbelagte danner syre stopper er ett alternativ. Aksial, Pepcid, og Zantac er flere vanlige medisiner som brukes til å behandle halsbrann. Forskrivning promotility agenter er en annen måte legen din kan bestemme å behandle din tilstand. Promotility agenter som Reglan minimere mengden av magesyre ved å påskynde fordøyelsen syklus. Du bør ta Reglan før du spiser. Men du bør ikke bruke Reglan hvis du har epilepsi, fordi det kan føre til flere anfall.

Aciphex kan også være foreskrevet av legen din for halsbrann. Et antibiotikum kan også være foreskrevet for å behandle din tilstand. Følg alltid legens anvisninger når du tar Aciphex. Fortsett å ta Aciphex for hele normert tid. Tilstand kan forverres hvis du slutter å ta medisinen for tidlig.

Forebygging

Den beste måten å håndtere med halsbrann og gass er å hindre det. Unngå alkohol vil redusere sjansene for å få halsbrann. I stedet for å ha en drink etter jobb, prøve å ta en tur, trene eller meditere.

En annen måte å unngå halsbrann er å avstå fra å sove på full mage. Du bør alltid spise minst to timer før du går til sengs. Dette vil redusere sjansene for halsbrann ved å gi kroppen en sjanse til å fordøye maten.

Hold en matdagbok. Gjøre oppmerksom på matvarer som utløser halsbrann og gass og unngå å spise disse matvarene senere. Matvarer som fører gass i en person ikke kan føre til at gass i en annen. Eksempler på matvarer som har blitt kjent for å forårsake halsbrann er: koffeinholdige drikker, krydret mat, løk og sjokolade.

Iført løstsittende klær kan også bidra til å forhindre halsbrann og lette ubehag av gass.