Digidexo.com

Hvordan beregne mengden av fett i matvarer

Fett er en nødvendig del av ethvert menneskets kosthold, men for mye kan sette deg i fare for overvekt og hjerte-og karsykdommer. Ifølge American Heart Association, bør fettinntaket ikke være mer enn 25 til 35 prosent av ditt daglige kaloriinntak, med sju prosent eller mindre av fettet kaloriene kommer fra mettet fett. Å vite hvordan å beregne mengden av fett i mat er et viktig verktøy for å utvikle bevisste matvaner og opprettholde en sunn vekt.

Hvordan beregne mengden av fett i matvarer

•  Lær deg å lese ernæring fakta etiketter. Se etter antall fett kalorier per porsjon. Antallet må være på toppen, til høyre for eller like under det totale antall kalorier per porsjon. Finn antallet total fett i gram per porsjon og den daglige verdi prosent. De mengder av hver type fett (mettet, trans fett, og umettet) vil bli brutt ned under totalt fett. Bli kjent med disse tallene, og bruke dem til å få et generelt bilde av hvor mye fett, og hva slags fett, er i et produkt.

Når spise ute, kan du beregne fett kalorier i et måltid ved å være kjent med servering størrelse og fettinnhold i de store matvaregrupper. En servering av frukt eller grønnsaker, omtrent på størrelse med en tennisball, er generelt lav i kalorier og fett. Vet at jo høyere vanninnhold (melon, kål, salat) jo lavere antall totale kalorier og fett. En servering fra korn gruppen, omtrent på størrelse med en hockey puck, er moderat lavt på fett. Vite at mens hele korn har litt mer fett enn raffinert korn, de inneholder også fiber som vil holde deg full og generelt hjelpe deg å spise mindre. En servering av protein, omtrent på størrelse med en kortstokk kan variere fra lav til høy i fett. Velg magert kjøtt som kalkun, hvitt kjøtt kylling og magert kjøtt, over høy fett kjøtt som svinekjøtt pølse, pølser og stekt fisk. Velg matvarer som har blitt bakt, grillet, dampet eller kokt for måltider med lavere fettinnhold. Hold porsjoner moderat og unngå ost sauser og kremet salatdressinger som kan inneholde nesten full daglig inntak av fett i en servering.

Vet at proteiner og karbohydrater har fire kalorier per gram i forhold til fett ni kalorier per gram. Spis mindre fett for å eliminere overflødige kalorier. Unngå mettet fettkilder som vegetabilske oljer, ost og matfett som er kalori-tett, og kan føre til høyt kolesterol. Velg umettet fett kilder som nøtter og olivenolje som, spises i moderate, kan øke gode kolesterolet og redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Hint

  • Matvarer uten ernæring etiketter som frisk frukt og grønnsaker er garantert å være høy i ernæring og lite fett. Juster fettinntaket for å miste eller få vekt, men velger fett nøye og være moderat. Balansere fettrike måltider med lavt fett seg. Kontroller at du sjekke antall porsjoner per pakke. Noen ganger, det som synes å være en enkelt-serving pakke, en som du vil spise hele innholdet i en sittende, faktisk holder flere porsjoner.