Digidexo.com

Allergi Shots for Cat Dander

Allergi Shots for Cat Dander


Allergi oppstår når kroppens immunsystem overreagerer på visse ellers harmløse stoffer. Kroppen oppfatter spesifikke stoffer som skadelige og frigjør antistoffer for å nøytralisere inntrengeren. Disse antistoffene slipper kjemikalier som histamin som skaper en fysisk reaksjon på allergenet, oftest består av tett nese, nysing og kløende, rennende øyne. Behandling for å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av allergi symptomene varierer fra over-the-counter medisiner til lege foreskrevet allergivaksinering.

Årsak

Katt allergi er utløst på grunn av et protein som finnes i dyrets spytt, urin eller hudceller. Når en katt slikker seg selv mens grooming, er hudceller og hår slippes ut i luften med tørket spytt på dem. Dette dander forårsaker allergiske reaksjoner hos mennesker som er følsomme for at protein, med symptomer fra en tett nese til astmaanfall.

Behandling

Allergivaksinering er vant til å pleie kroppen til å godta allergen og til slutt minimere eller eliminere dine allergisymptomer. Denne behandlingen kalles immunterapi og innebærer injisere deg med en liten mengde av katt dander protein allergen for å varsle immunforsvaret, men ikke føre til en full allergisk reaksjon. Doseringen av allergen økes i løpet av behandling for å hjelpe kroppen din å bygge en toleranse for allergenet og redusere fremtidige allergiske reaksjoner.

Reaksjoner

Fordi shot inneholder et utvalg av din allergen, reaksjoner på skuddet i seg selv er mulig. Lokale reaksjoner oppstå på injeksjonsstedet og omfatter rødhet, hevelse eller kløe og vanligvis klare opp i et par timer. Systematiske reaksjoner er mindre vanlig, men kan være mer farlig, som de inkluderer symptomer som tett nese, elveblest eller tetthet i brystet. Anafylaksi er en alvorlig, livstruende allergisk reaksjon som fører til lavt blodtrykk og pustevansker.

Tidsplan

Legen din vil utvikle en tidsplan attuned til ditt nivå av allergi, men allergivaksinering er generelt gitt på en tidsplan som strekker seg over 3-7 måneder til å begynne med. Du vil motta en skutt opp til tre ganger i uken i det som er kjent som buildup fasen. Allergenet dosering vil bli sakte økt i hvert skudd før dine allergisymptomer avta. Når den riktige dosen er funnet, begynner vedlikeholdsfasen, og bildene er spredt ut til en gang i måneden. Denne fasen kan vare opp til fem år eller mer.

Prognose

Allergivaksinering stopper ikke allergiske reaksjoner med en gang, men sakte desensitize kroppen din for allergenet. Symptomene bedres over tid, med merkbar forbedring skjer i det andre året av behandlingen. The Mayo Clinic rapporterer at de fleste finner lindring av sine allergisymptomer i sitt tredje år med behandling og ikke lenger oppleve betydelige reaksjoner. Avhengig av alvorlighetsgraden av allergi, kan du kreve løpende opptak for å minimere symptomer.