Digidexo.com

Hvordan gjøre en Oil Massasje for en Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vatas er en av de tre Ayurveda sinn-kropp typer. De er generelt slank, med svak bygge og kan ha problemer med å sette på vekt. De har en tendens til å spise og sove uregelmessig: søvnløshet og forstoppelse kan plage dem og tørrhet og bevegelse er et tema. Ayurveda stammer 5000 år siden i India og praktiseres over hele verden som en helbredende vitenskapen som et supplement terapi. Tørr hud, tørt hår, pratsom av natur og flytte hele tiden er trekk av lyse, nysgjerrige Vatas. Styrt av elementene i eter og luft, kan denne bevegelsen føre til angst, rastløshet eller irritasjon. Utføre en abhyangana, eller olje massasje, er terapeutisk for alle, Vatas spesielt. Ved hjelp av kokos eller avocado olje blandet med raps, soya eller olivenolje gjør for en kroppsolje som kan brukes til å rense huden om morgenen.

Bruksanvisning

•  Tørr børste huden din. Ved hjelp av en naturlig børste som er stiv, men ikke stiv, lett pusse tørr hud over hele kroppen. Bevege seg i retning fra fot til bena, til midjen, bryst, ansikt. Tørr pensel bak kroppen fra hæler til ben, hofter, rygg og nakke. Å gjøre dette vil fjerne tørr hud og holder huden din frisk ved sloughing av døde hudceller.

Dusj og rens med en mild såpe som uparfymert glyserin eller Castilla såpe. Tørk.

Varm 2 ss. av raps, oliven eller soyaolje i en liten kjele. Fjern fra varmen. Avkjøl litt og tilsett 1 ss. av avokado eller kokosolje, og rør for å blande.

Trinn tilbake i badekaret eller på håndklær, slik som å ikke dryppe olje på gulvet. Hell litt olje i håndflaten din, og gjelder for føttene, til ben, midje og bryst. Legge mer til de hæler, ben, hofter, rygg og nakke. Hopp ansiktet som disse oljene er tunge. Bruk en lett jojobaolje med lavendel for ansiktet.

Fordel oljen jevnt over huden og pakk deg inn i en varm badekåpe. Sitte og nippe til en kopp urtete laget av peppermynte, ingefær, peppermynte eller kamille. Hvile i minst 10 minutter.

Dusj av og skylle bort olje fra huden din. Bruk fuktighetskrem og solkrem som normalt.

Tips og advarsler

  • Denne oljen massasje, eller abhyangana, er anbefalt av ayurvediske leger som et daglig ritual. Som de fleste travle hverdag ikke tillater dette, gjør det på en helg morgen eller fredag ​​kveld før du sover.