Digidexo.com

Slik reparerer en brokk uten kirurgi

Slik reparerer en brokk uten kirurgi


Når en del av buk-veggen er svakt eller tårer, kan en del av tarmen presse gjennom åpningen, noe som resulterer i en brokk. Lyskebrokk føre til en bule i magen eller lysken og er ofte smertefullt og ubehagelig. Lyskebrokk kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, så det meste av tiden leger anbefaler kirurgi for å reparere dem, ifølge Mayo Clinic. Noen lyskebrokk kan repareres uten kirurgisk inngrep, selv om dette vanligvis er reservert for mindre brokk som ikke forårsaker mye smerte. Hiatal brokk er brokk som presser opp mot brystet, og de vanligvis ikke krever kirurgi, ifølge FAQs.org. Ikke forsøk å reparere brokk uten å konsultere med legen din først.

Slik reparerer en brokk uten kirurgi

•  Bruk milde press på magen for å prøve å presse lyskebrokk tilbake på plass. Det er best å gjøre dette mens du er i en avslappet, tilbakelent stilling. En svært liten lyskebrokk kan forsvinne av seg selv når når du legger deg, ifølge den FAQs.org.

Bruk en truss å plassere milde press på brokk og holde den på plass. En takstol består av et belte med en pute som går over brokk å holde den på og hindre mer av tarmen lekker gjennom svakt punkt i magen.

Unngå liggende nede etter å ha spist hvis du har en hiatal brokk. Symptomer på hiatal brokk, som halsbrann, raping og midtre brystsmerter, kan bli verre hvis du hvile etter et måltid. Unngå tobakk, alkohol og krydret og svært sure matvarer og drikker, som tomat-baserte produkter og sitrus juice, for å lindre hiatal brokk symptomer, ifølge FAQs.org.

Ta antacids å bidra til å eliminere overskytende magesyre fra å forårsake halsbrann hvis du behandler en hiatal brokk. Bruk over-the-counter H2-blokkere for å redusere mengden syre magen produserer hvis antacida ikke klarer å kontrollere dine symptomer tilstrekkelig.

Spør legen din om resept-styrke H2-blokkere og andre medisiner, for eksempel Prilosec, som kan bidra til å lindre hiatal brokk symptomer mens du healer. Metoklopramid kan føre til at magesekken er tømt raskere og kan styrke muskler rundt spiserøret, eliminere noen av smerte og ubehag forbundet med din hiatal brokk, ifølge FAQs.org.

Hint

  • Kontakt legen din eller gå til legevakten umiddelbart hvis du opplever alvorlige smerter eller kaste opp blod som følge av en brokk.