Digidexo.com

Hvorfor er kaldt Alkohol brukes i DNA-tester?

Hvorfor er kaldt Alkohol brukes i DNA-tester?


Cold alkohol brukes for å separere DNA av vann-baserte løsninger. Dette gjør at DNA som skal renses for etterfølgende genetisk testing. Tilsette alkohol til en oppløsning inneholdende DNA-er en enkel måte for å oppnå den rene DNA som kreves, og kaldere temperaturer avta enzymer som kan bryte ned DNA, noe som gir bedre ekstraksjon resultater.

Bryte ned celleveggene

Utvinnings prosedyrer for å oppnå ren-DNA har til å kvitte seg med alle de molekylære og kjemiske komponenter av vev hvorfra DNA blir ekstrahert. Første trinn innebærer lyse eller ødelegge celleveggene. Dette kan gjøres med en rekke kjemiske midler som er kaustisk til cellemembraner, men ikke skader DNA. Celler kan også bli sonikert, homogenisert, eller malt opp for å ødelegge membranene.

Fjerne Lipids

Når celleveggene har blitt ødelagt, er et vaskemiddel lagt for å bli kvitt fett og oljer som utgjør cellemembranene. Vaskemidler føre de fettstoffer og oljer for å løse seg opp i løsningen.

Fjern Proteiner

Proteiner og enzymer kan fordøyes ved tilsetning av en protease til løsningen. Proteaser bryte ned proteinene i små peptider og aminosyrer.

Precipitate DNA

Legge kald alkohol til en løsning vil føre til DNA for å utfelle og tilslag. DNA kan samles ved sentrifugering av prøven, og helle ut det flytende sjikt. DNA bør foreligge som en liten pellet i bunnen av sentrifugerøret.

Rens DNA

DNA kan bli vasket ved re-suspende det i en kald alkohol-oppløsning og re-sentrifugering flere ganger for å oppnå et meget rent DNA-prøve. Typiske alkoholer som benyttes for å utfelle DNA omfatter etanol og isopropanol. Denne prosessen etterlater en veldig ren prøve for strenge DNA testing.