Digidexo.com

Hvor mye dekstrometorfan bør man ta?

Dekstrometorfan er en ingrediens i et stort antall over-the-counter hoste og kaldt medisiner. Del av en klasse som kalles antitussiva, den kjemiske undertrykker aktiviteten i den del av hjernen som er ansvarlig for hoste. Dekstrometorfan bare lindrer symptomer; det gjør ikke behandle sykdom som forårsaker hoste. Det er også noen ganger misbrukt for rekreasjonsformål. Noen medisiner som inneholder dekstrometorfan må tas ved anbefalt dosering, fordi du tar for mye kan føre til bivirkninger, og være skadelig for helsen din.

Anbefalt bruk

Mer enn 120 over-the-counter kulde medisiner inneholder. Det er tilgjengelig som en tyggetablett, en oppløsning, en kapsel, en væske og en pastill. Generelt er terapeutisk dose for voksne 15 milligram eller 30 milligram tatt hver fire til tolv timer etter behov. Men det er viktig å følge instruksjonene på etiketten til den spesielle medisiner du bruker. Slike over-the-counter kulde medisiner bør ikke gis til barn som er yngre enn fire. For barn i alderen 4-11, se instruksjonene på pakken.

Når du tar flytende versjoner av dekstrometorfan, bruker målebegeret eller skje inkludert i pakken. Ikke bruk en husholdning skje eller du kan få en unøyaktig dosering.

Bivirkninger av dekstrometorfan holdige medisiner kan omfatte svimmelhet, tretthet, svimmelhet, nervøsitet, kvalme, magesmerter og oppkast. Typisk er imidlertid bivirkninger ikke forekommer når slike medisiner er tatt som anvist. Hvis du ikke har restituert fra din hoste i syv dager, eller hvis det er ledsaget av et utslett, hodepine eller feber, ring din lege.

Misbruk

Noen mennesker, særlig ungdom, ta dekstrometorfan på nivåer mange ganger over den anbefalte doseringen for å oppnå fritids effekter. Misbrukere rapporterer visuelle hallusinasjoner, endret tidsoppfatning og økt følelse av perseptuelle bevissthet, ifølge US Drug Enforcement Administration. De hyppigst misbrukte produkter, i henhold til DEA, er Coricidin og Robitussin. Doser fra 100 milligram, som forårsaker stimulering mild, til 1500 milligram, dissosiativ forårsaker sedasjon, er blitt rapportert.

Farene

Mens på stoffet, kan en person misbruker dekstrometorfan presentere med skilt hypereksitabilitet, sløret tale, svetting, slapphet, høyt blodtrykk og darting øyne. Mellom 5 og 10 prosent av mennesker er "dårlige metaboliserere" av stoffet, ifølge DEA, som betyr at de har en høyere sjanse for overdose og død. I tillegg, over-the-counter medisiner som inneholder dekstrometorfan ofte inneholde andre ingredienser som kan forårsake skade i høye doser. For eksempel kan pseudoefedrin føre til økt blodtrykk, paracetamol til leverskader og antihistaminer for hjerte og nervesystemet toksisitet.