Digidexo.com

Thyroid & Diet

Leger minner oss om at en effektiv skjoldbruskkjertelen og kosthold er intrikat forbundet. "Sunn i skjoldbruskkjertelen er avhengig av en rekke næringsstoffer, særlig selen, folsyre og jod," ifølge Marcelle Pick, en OB-GYN sykepleier utøver og grunnlegger av kvinner til kvinner Health Clinic i Maine.

Jod

Mat som er rik på jod inkluderer yoghurt, soyamelk, tang, skalldyr, saltvannsfisk, iskrem, egg, kumelk, ost, asparges, sopp, spinat og iodized bordsalt. "Jod er et mineral som er nødvendig for produksjon av skjoldbruskkjertel hormon", sier den amerikanske Thyroid Association. "Kroppen gjør ikke jod, så det er en viktig del av kostholdet ditt."

Vitamin B

Unn deg mat naturlig høy i B-vitaminer som nøtter, frø, hele korn og jod. Gode ​​kilder for disse inkluderer rotfrukter, fisk og tang.

Selen

Selen-baserte enzymer og proteiner bidrar til å regulere skjoldbrusk-aktivitet. Tunfisk, kveite, innmat, biff, sopp, paranøtter, soyabønner og solsikkefrø er gode kilder til selen.

Sink

Lave nivåer av sink reduserer nærværet av thyroid-stimulerende hormon (TSH) i kroppen. Ferske østers, sardiner, biff, lam, kalkun, soyabønner, erter, hele korn, solsikkefrø, pekannøtter, paranøtter, mandler, valnøtter, ingefær rot og lønnesirup all hjelp forsyning sink.

Kobber / Iron

Mangel på kobber og jern også bidrar til lave TSH. Styrke disse næringsstoffene med biff, østers, hummer, shiitake sopp, mørk sjokolade, krabbekjøtt, tomatpuré, bygg, nøtter, bønner, gresskarfrø, hvite bønner, linser og spinat.