Digidexo.com

Hvordan Test for hjernen aneurismer

En hjerne aneurisme er en flekk på en hjerne blodåre som er tynn og fylles med blod, forårsaker press blant nerver og vev. Slike aneurismer kan føre til blødning, hvor blodet kontinuerlig lekker inn i andre områder av hjernen. Symptomene er vanligvis ikke merkbar før blodkar har sprukket, men noen tidlige tegn kan inkludere smerte rundt et øye, nummenhet i ansikt, utvidede pupiller og endringer i synet. Andre tegn kan være kvalme, oppkast og hodepine. Årsaken til en aneurisme kan være en fersk skade eller andre helsemessige problemer.

Bruksanvisning

Hvordan Test for et Brain aneurisme

•  Sett opp en avtale med en lege for å finne ut om du har mulige tegn på en cerebral aneurisme. Da vil du gå til en spesialist og begynne tester for å fastslå tilstanden i hjernens blodkar. Det er viktig å handle raskt for å starte disse testene hvis symptomene er vedvarende og alvorlig.

Ha en computertomografi (CT) skanning utføres, noe som er en X-ray for å avgjøre om det er blødning i hjernen. Testen, som du kanskje trenger å drikke et fargestoff, vil vise to deler av hjernen, blant annet ødelagte områder hvis de er synlige.

Ta cerebrospinalvæsken testen hvis du har sterke symptomer på en sprukket aneurisme som ikke ble vist på CT testresultatene. I cerebrospinalvæsken test, er væske trekkes fra ryggraden av en lumbalpunksjon nål.

Gå gjennom prosessen med å ta en magnetisk resonans imaging (MRI) teste om andre tester har hatt noe svar. Du trenger å drikke et fargestoff for denne testen, slik at radiobølgene kan skape et bilde av hjernen din til å vise tydeligere tegn på en sprukket aneurisme.

Ha en cerebral angiografi utføres dersom bedt av legen din. For denne testen, et kateter inn i lysken reiser hele veien til hjernen, slik at inngående X-stråler kan tas av hjernens blodkar. En cerebral angiografi er vanligvis en siste utvei for å teste for en hjerne aneurisme, og brukes hvis de andre testene ikke gir legen nok bevis.