Digidexo.com

Hjemmelagde produkter for Itchy hodebunnen

En kløende hodebunn kan være en ganske ubehagelig opplevelse for dem som holder ut det. Hodebunnen kløe kan oppstå på grunn av flass, tørr hodebunn, skittent hår, eller en hud tilstand som psoriasis. Uansett grunn, å få det til å slutte kan være et spørsmål av betydning. Mange behandlinger er på markedet for å håndtere hodebunnen kløe, men det kan være lurt å ta vare på kløe med hjemmelagde metoder.

Enkle løsninger

Hodebunnen kan være kløende skyldes tørr hodebunn. Hvis hodebunnen er tørr, bruker oljer, som olivenolje, direkte til hodebunnen for fuktighet. Bruk en fintannet kam for å del håret og bruke små mengder olje rett inn på hodebunnen din. Hvis hodebunnen er kløende grunn av skittent hår, bare vaske håret oftere i løpet av uken. Sjamponering daglig kan tørke ut hodebunnen, men er anbefalt slik alternerende dager.

Hvis hodebunnen har startet kløe rett etter farging den eller bruke noen form for nytt produkt, kan du være allergisk mot fargestoff eller produktet. For å unngå dette, teste mindre oppdateringer av hår for noen tegn til allergi før farging. Slutte å bruke det produktet du begynte å bruke før kløe startet. Du har kanskje solbrent på hodebunnen din dersom kløe begynner etter eksponering for solen for en lengre periode. Slitasje hatter i solen og bruke en passende mengde sunblock.

Hjemmelaget Skylling

Piske opp flere typer skyllinger for å hjelpe med kløe. Eddik kan hjelpe med kløe ganske mye. Ved å skylle med eddik, kan du fjerne masse buildup i håret og berolige kløe ved å gjenopprette hårets naturlige pH. For å gjøre et eple eddik skyll, kombinere 1 til 2 ss. av eddik med 3 kopper destillert vann. På den endelige hår skylling, tilsett eddik løsning til håret ditt. Også foreta en ny skylle å legge litt glans til håret ditt ved å kombinere saften fra en halv sitron med 2 ss. av eple cider eddik og en kopp vann. Legg løsningen på håret etter sjamponering og skylling. Eddik skyller dobbelt som flass behandling.

En annen flass behandling innebærer kokosolje. Ta kokosolje og varme det litt, så klapp den inn hodebunnen med en bomullsdott. La oljen på over natten, deretter bruke sitronsaft til håret ditt, og la den sitte i 30 minutter. Skyll blandingen ut av håret ditt. Kombiner olivenolje og mandelolje og massere det inn i hodebunnen. La den sitte i fem minutter, og skyll den ut. En annen skylling kombinerer like deler trollhassel og munnvann. Bruk en gammel elektrisk tannbørste og bruke blandingen til hodebunnen, så sjampo det ut. Du kan også bruke avkjølt økologisk urtete til håret etter sjamponering og la det sitte en stund, skyll.