Digidexo.com

Ting å vite når Dating kvinner med Herpes

Ifølge herpesonline.org, opp til 25 prosent av amerikanske voksne har blitt infisert med HSV-2, viruset som forårsaker de fleste tilfeller av genital herpes. Viruset er mer vanlig blant kvinner enn menn, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Mens det er risiko involvert i å ha sex med noen som har HSV-2, det er skritt hun, og du kan ta for å beskytte deg selv.

Overføring av HSV-1

HSV-1 er herpes-virus som, for det meste, forårsaker forkjølelsessår. Imidlertid kan din partner overføre dette viruset fra hennes munn til kjønnsorganer, og kan noen ganger utløse en genital herpes infeksjon.

Overføring av HSV-2

De fleste tilfeller av genital herpes er utløst av HSV-2-viruset, som kan overføres gjennom oral, vaginal og anal sex. Folk som har et aktivt utbrudd bør avstå fra seksuell aktivitet.

Symptomer

Herpes forårsaker sår på kjønnsorganene eller i munnen som oppstår i utbrudd (munnsår og gå bort), som blir sjeldnere med tiden. CDC rapporterer at HSV-2 kan også føre til feber og hovne kjertler, selv om de fleste mennesker med HSV-2 aldri utvikle symptomer.

Forebygging: Barrierer

Selv i fravær av et utbrudd, er det mulig å overføre HSV-2 til partneren din. Du bør bruke barrierer som kondomer, kvinnelige kondomer og dental demninger, som kan redusere sjansene for å pådra HSV-2. Men vær klar over at herpes kan spres gjennom hud som ikke er dekket av en barriere.

Forebygging: Behandling

CDC rapporterer at daglig medisinering behandling for herpes bidrar til å redusere risikoen for overføring av herpes til seksualpartnere.

Betraktninger

Det er et svært begrenset antall tilfeller av nonsexual overføring av herpes, som fra å dele et toalett sete eller håndkle. Herpes.org viser forholdsregler folk med herpes bør ta under ut et utbrudd for å hindre disse (se Ressurser).