Digidexo.com

Symptomer okulær herpes eller øyeinfeksjoner

Okulære herpes, øyet eller herpes, er et vanlig øye infeksjon noen ganger kalt en munns av øyet. Det kan føre til betennelse og hornhinnen arrdannelse. National Eye Institute (NEI) anslår 400.000 amerikanere har hatt okulær herpes, og 50 000 tilfeller rapporteres hvert år.

Symptomer

Symptomer på okulær herpes inkluderer øye sår, infeksjoner, irritasjon og rive. Andre symptomer er uskarpt syn, hovne øyne og lysfølsomhet.

Herpes Keratitt

Den vanligste formen for okulær herpes er herpes keratits, noe som påvirker det øverste laget av hornhinnen, men vanligvis etterlater ingen arr.

Stromal Keratitt

En mer alvorlig form for okulær herpes er stromal keratitis, som påvirker dypere lag av hornhinnen. Det fører til arrdannelse og kan føre til blindhet.

Iridosyklitt

Iridosyklitt forårsaker øyebetennelse, lysfølsomhet, smerter og tåkesyn. Denne alvorlige formen for okulær herpes påvirker øyets iris og omkringliggende vev.

Årsaker

Ocular herpes er forårsaket av herpes simplex-virus, og er ført gjennom kontakt fra en person til en annen.

Behandling

Behandling av okulær herpes inkluderer steroider og antivirale øyedråper, antiviral piller og salve. Mer alvorlige tilfeller kan kreve det infiserte området som skal skrapes ren, kirurgi eller en hornhinnetransplantasjon.