Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på helvetesild Virus

Den helvetesild viruset er forårsaket av Varicella zoster virus (VZV), som er det samme virus som forårsaker vannkopper. Alle som tidligere har hatt vannkopper kan etter hvert utvikle helvetesild (fordi viruset ligger latent i kroppen din). Den medisinske betegnelse for helvetesild er Herpes Zoster, men dette er ikke den samme type herpes virus som er en STD (genital herpes). Herpes er i utgangspunktet en hud utslett som består av smertefulle blemmer på visse deler av kroppen. Heldigvis er helvetesild viruset behandles. Det er et par ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å identifisere symptomer på helvetesild viruset.

Hvordan identifisere symptomer på helvetesild Virus

•  Finn ut om du har noen av risikofaktorer for helvetesild viruset. De vanligste risikofaktorene for helvetesild viruset inkluderer å ha en tidligere vannkopper infeksjon, som lider av stress, er tretthet, svekket immunforsvar på grunn av visse sykdommer som kreft, HIV eller AIDS, for tiden tar medisinske behandlinger som stråling eller cellegift og være over 60 år.

Vær oppmerksom på hvordan du føler deg hver dag. Personer som har helvetesild kan føle seg syk eller syk; kan ha feber, hodepine, urolig mage eller frysninger. Du kan også miste appetitten og ikke har energi til å gjøre dine daglige oppgaver.

Kontroller om du har ekstrem smerte eller følsomhet i kroppen din. For eksempel vil du kanskje merke en brennende følelse i et band på den ene siden av kroppen din (for eksempel rundt midjen din eller på den ene siden av ansiktet). Du kan også føle kløe, prikking eller verkende smerter i hele kroppen din.

Sjekk om du har utslett. Se etter hevet, røde nupper og blemmer på kroppen din. Utslett vises i det samme området hvor smerten utviklet og vabler og støt er gruppert sammen i det bestemte området. Blemmer slutt bli fylt med puss over neste uke eller så.

Ring legen din for en avtale. Hvis du har noen av symptomene nevnt i punktene ovenfor, bør du umiddelbart ringe din lege for en avtale. Legen din kan undersøke utslett og gi deg tester for å bekrefte at du har helvetesild viruset.

Gå til legen din og fullføre de nødvendige testene. Når legen undersøker deg, informerer han deg om din helsetilstand og diskuterer behandlingsalternativer med deg. Det tar vanligvis 3 til 4 uker for helvetesild viruset til å forsvinne.