Digidexo.com

Herpes prodrom Symptomer

En prodrom er en kriblende følelse før et utbrudd av herpes simplex virus (HSV). HSV har to forskjellige former, HSV 1 og HSV 2. Begge tilhører Alphaherpesvirinae familien av Herpesviridae familien. Begge forårsake smertefulle lesjoner i huden, rundt enten munn eller kjønnsorganer av den infiserte partiet. I USA, er en av fem ungdommer smittet med herpes simplex.

HSV infeksjon

Etter infeksjon med HSV-1 eller 2, migrerer viruset til nerve klynger under huden. Her ligger det i en sovende tilstand i cytoskeletal motorveien inntil utløst. Triggere inkluderer stress, sykdom, slitasje, solbrenthet og traumer.

Prodrom Onset

Når viruset aktiveres det kan stimulere nervecellene langs cytoskeletal motorveien, engendering en kriblende følelse. Prodromes er mer vanlig med HSV-2-infeksjon, jo mer virulent stamme av viruset. Genital herpes er vanligvis av HSV 2 type, men dette er ikke alltid tilfelle.

Som nervene blir stimulert av den nye virus - bokstavelig talt duplisere seg fra vertens cellulære prosesser - prikking ligner på pinner og nåler er vanlig. I løpet av en dag, vil et utbrudd på huden forekomme.

Prodrom omfang og varighet

Prodromes kan påvirke hele lengden av nerveceller, slik at ling kan være ned i benet, rundt munnen eller kjønnsorganer, avhengig av nerver infisert. Prodromes oppstår vanligvis én til to dager før et utbrudd.

Det er viktig å merke seg at når en prodrom er filt, verten er smittsom og kan spre herpes, selv før de pustler og sår bryter ut på huden.

Et løft av vitaminer og ernæring etter merke en prodrom kan bidra til å minske utbruddet, som kroppens immunsystem engasjerer viruset.

Behandling og Cure

I dag er det ingen kjent kur for herpes infeksjon, selv om visse antivirale legemidler kan bidra til å kontrollere det. Et sunt og ernæringsmessig kosthold kan alle bidra til å øke kroppens naturlige evne til å kontrollere sykdommen.

HSV 1 vs HSV 2: HSV 2

Vanligvis HSV-2 er ansvarlig for genital herpes, men dette er ikke alltid tilfelle. HSV-1 kan også vises som genital herpes.

HSV-2 er det mer virulente type virus, og vanligvis skaper mer ubehag enn HSV-1.

Når infisert med genital herpes, viruset overføres ved seksuell kontakt, på tvers av de epiteliale slimhinneceller eller ved kontakt med en skade på huden. Det vandrer deretter til nervecellene (oftest lumbosacral ganglier) og vedvarer i en latent tilstand i cytoskeletal motorveien. Utbrudd skje innen 20 dager. Blemmer myldrer av viruset stige opp på huden, rundt genitalia og anus. De så brast og danne et sår eller sår. Kontakt med disse lesjoner bør minimaliseres - hvis du berører en, vask straks hendene med såpe og vann. Ikke del håndklær eller klær. Herpes er mest smittsom under et utbrudd, men overføring er også mulig uten synlige symptomer.

HSV 1 g HSV 2: HSV 1

HSV-1 forårsaker vanligvis orofacial sår, "forkjølelsessår" eller "munnherpes." Disse utbruddene er mindre smertefullt og vanligvis mindre hyppig enn HSV-2 manifestasjon av sykdommen. I tilfellet med HSV-1-virus overføres i spytt. Mens mindre smittsom når i sin sovende tilstand, er overføring fortsatt mulig uten synlige symptomer. HSV-1 er den mest vanlige formen for herpes-infeksjon. Flertallet av infeksjoner oppstår tidlig i livet fra daglig kontakt med venner og familie.

Medfødt Herpes

Herpes kan være ødeleggende for nyfødte. Aldri håndtere en nyfødt hvis du har en herpes utbrudd, enten orofacial eller genital. Hvis du er en gravid mor som lider av genital herpes bør du fortelle legen din slik forebyggende tiltak kan iverksettes. I ekstreme tilfeller et keisersnitt kan være nødvendig. Herpes kan være dødelig for nyfødte, hvis kontrakt medfødt.