Digidexo.com

Hvordan er Acyclovir brukes for behandling av herpes?

Herpes og Acyclovir

Herpes viruset kan forårsake smertefulle sår og blemmer rundt munnen og underlivet. Det kan også føre til vannkopper og helvetesild. Acyclovir (Zovirax) er en antiviral medisin som brukes til å behandle Herpes Simplex 1 (oral herpes som forkjølelsessår), Herpes Simplex 2 (genital herpes) og Varicella Herpes Zoster (som forårsaker vannkopper og helvetesild). Acyclovir bremser veksten av herpes virus slik at kroppen din har en sjanse til å bekjempe den av. Det spiller kurere ikke herpes; når du først får herpes viruset, forblir den i systemet ditt for alltid. Men acyclovir kan minske symptomene på herpes og redusere sjansen for fremtidige utbrudd.

Bruk for Herpes Simplex I (Oral Herpes)

Zovirax (acyclovir) krem ​​er tilgjengelig i apotek over disk og brukes lokalt når du har utbrudd. Ved hjelp av det så snart du føler noen irritasjon vil produsere de beste effekter og raskeste lettelse fra symptomer. Når du bruker Zovirax krem, bruke den med en Q-tip, ikke fingrene. For å unngå fremtidig forurensning, ikke dyppe i kremen mer enn én gang. Påfør kremen to til fire ganger om dagen før symptomene forsvinner.

Bruk for Episodisk Herpes Simplex 2 (genital herpes)

Acyclovir piller er foreskrevet for behandling av genital herpes. Legen din vil bestemme hvilken dose du trenger; men det er ofte anbefalt at du tar tre tabletter fem ganger om dagen. Pass på å ta hver dose å holde nivået av medisinen du trenger i kroppen din til å bekjempe viruset og holde den fra å spre seg.

Bruk for undertrykkende behandling av herpes simplex 2

Legen din vil anbefale at du tar Acyclovir tabletter hver dag som en undertrykkende behandling hvis du har en tendens til å oppleve alvorlige utbrudd av genital herpes mer enn seks ganger i året. Noen mennesker kan utvikle en motstand mot acyclovir, så dette er bare gjort i mer alvorlige tilfeller. Du vil få beskjed om å ta en tablett en gang om dagen i seks til 12 måneder. Sørg for å gå til legen din etter at du er ferdig med seks eller tolv-måneders kurs slik at han kan vurdere effektiviteten av behandlingen.

Brukes til behandling av Varicella Herpes (Vannkopper)

Legen din kan forskrive Acyclovir tabletter for alvorlige tilfeller av vannkopper. Acyclovir vil hastigheten din helbredelse, og redusere feber og smerte hvis det tas innen 24 timer etter forekomst av symptomer. Ta medisinen som foreskrevet.

Brukes til behandling av Varicella Herpes Zoster (helvetesild)

Helvetesild er et utslett i huden som er forårsaket av varicella zoster virus. Det skjer etter at noen har kontrahert varicella herpes (vannkopper) virus; viruset oppholder seg i nervesystemet og kan senere reaktivere og forårsaker helvetesild. Det forekommer oftest hos personer over en alder av 60. I de fleste tilfeller av helvetesild, legen vil råde tar Acyclovir tabletter for å hjelpe hastighet helbredelse og begrense antall lesjoner som vises. Det kan også hjelpe til å redusere feber og smerte hvis den er initiert i løpet av 24 timer etter forekomst av symptomer.

Tips for bruk av Acyclovir

Du bør ta hele løpet av acyclovir foreskrevet av legen din, selv om symptomene blir bedre før du er ferdig med din resept. Du bør ta acyclovir ved første tegn på symptomer (som brennende, prikking eller blemmer).

Ta hver dose av Acyclovir tabletter med et fullt glass vann; og holde deg hydrert mens du tar medisin for å holde nyrene friske. Du kan ta acyclovir med eller uten mat, men litt mat i magen vil redusere sjansen for magesyke.

Bivirkninger og advarsler når Bruke Acyclovir

Det er få bivirkninger acyclovir; derimot, kan det føre til en hud utslett, hodepine, kvalme og oppkast. Alle som er gravid eller ammende, eller som har narkotika allergier eller nedsatt nyre (urin) funksjon bør la legen vite før du tar acyclovir.

Herpes er smittsom, og du kan smitte andre selv mens du er medisinert hvis viruset er Shedding (og det er ingen måte for deg å fortelle om det er). Unngå seksuell omgang med partneren din mens du har en infeksjon, eller bruke en latex kondom for å hindre spredning av viruset til andre.

Også, vaske hendene ofte for å unngå å spre smitte. Ikke berør en infisert område og trykk deretter på øynene dine. Og unngå nærkontakt med andre der en infisert område på kroppen din kan bli utsatt.