Digidexo.com

Vanlige årsaker til hypertensjon

Hypertensjon, også kalt høyt blodtrykk, kan føre til alle slags medisinske katastrofer som hjerteinfarkt og hjerneslag. Siden mange av de behandlinger for høyt blodtrykk kan ha svært uheldige bivirkninger, er forebygging ofte en av de beste måter å håndtere hypertensjon. Det er også så mange årsaker til denne tause, men dødelige sykdommen.

De at Risk

Eldre, overvektige, afro-amerikanere og de med diabetes har høyest sjanse for å utvikle høyt blodtrykk. De med høyt stress og de som ikke klarer å utøve også ha en høy sjanse for å øke blodtrykket til farlige nivåer.

Dårlige produkter

Forbruket av salt, alkohol og sigaretter kan føre til høyere blodtrykk. En lav-næringsstoff diett kan også forårsake høyt blodtrykk. Noen medisiner som p-piller, kalde rettsmidler, smertestillende og illegale rusmidler som kokain og amfetamin er dårlig for blodtrykket.

Medisinske tilstander

Noen medisinske tilstander kan øke forekomsten av hypertensjon. Nyre og hjerteproblemer kan føre til høyt blodtrykk. De med svulster på binyrene er også utsatt.

Sykdommen forårsaker

Sykdommer som kan føre til høyt blodtrykk inkluderer: arteriosklerose, metabolsk syndrom, PCOS, pheochromocytoma, primær hyperaldosteronisme, søvnapné, hypertyreose, Cushings sykdom, Werner syndrom, Gram syndrom og over 200 andre årsaker.

De vanligste årsakene

Selv om mye kan gjøres for å forebygge mange av de årsaker til hypertensjon, noen av de mest vanlige årsaker til hypertensjon er vanskelig å hindre bare med endringer i livsstil. De vanligste årsakene til høyt blodtrykk er, kronisk leversykdom, medfødt hjertesykdom, kronisk lungesykdom og sigdcelleanemi.