Digidexo.com

Tegn og symptomer på Climacteric

Tegn og symptomer på Climacteric


Begrepet menopause refererer til en kvinnes siste menstruasjon, som oppstår ved gjennomsnittsalder på 51 år "i de fleste industrialiserte land," sier Dr. Peter Kenemans på OBGYN nettside. For kvinner er klimakteriet overgangsperioden som oppstår i tiden rundt overgangsalderen, og gir symptomer som skyldes hormonelle endringer og naturlig aldring av reproduktive organer. Den mannlige klimakteriet oppstår mellom den omtrentlige alderen 35 og 60. Selv om gjenværende fruktbare, overgangsaldren menn kan føle misfornøyd med sine prestasjoner og livsstil, og oppleve en rekke ubehagelige følelser og fysiske symptomer som er knyttet til aldringsprosessen.

Kvinners fysiske symptomer

Vanlige tegn på kvinnelig klimakteriet inkluderer forlengelse eller forkortelse av menstruasjonssyklusen og blodtap som blir enten tyngre eller lettere enn vanlig. Hetetokter kan forekomme opp til to år før overgangsalder og fortsette i flere år, sier Dr. Kristie McNealy av Family Health Guide nettside. Hjertebank og nattesvette er vanlige symptomer for kvinner som nærmer seg overgangsalderen. Tap av muskel tone i urinveiene kan føre til hyppigere vannlating og stressinkontinens, mens noen kvinner blir utsatt for urinveisinfeksjoner. Huden kan bli mer tørr eller flere oljeaktige enn vanlig. Hormonelle endringer kan også forårsake vaginal tørrhet, leddsmerter og mage vektøkning.

Kvinners psykiske symptomer

Følelser av lav humør, irritabilitet og angst er vanlige psykologiske symptomer på kvinnelig klimakteriet. Disse kan skyldes hormonelle endringer, og er gjort verre av plagsomme symptomer som hetetokter, dårlig søvn og tretthet. Forhøyede nivåer av testosteron hos kvinner som nærmer seg overgangsalderen kan øke sin risiko for depressiv sykdom, sier Dr. Jessica Ward Jones på Psych Central nettsiden. Kvinner kan også oppleve mangel på seksualdrift eller libido som et resultat av vaginal tørrhet ubehag forårsaket av eller mangel på vev elastisitet.

Menns fysiske symptomer

Charles Zastrow og Karen Kirst-Ashman, forfatterne av "forstå menneskelig atferd og sosiale miljøet," forklarer at det er vanlig for menn å oppleve symptomer på mannlig overgangsalder eller "midtlivskrise", og å dukke opp "litt endret, for bedre eller verre. " En gradvis reduksjon i testosteron produksjonen kan føre til fysiske symptomer som for eksempel mangel på energi, erektil dysfunksjon og muskel svinn. Forverret helsen til en manns hjerte, prostata, nyrer, hørsel og fordøyelsessystem er også tegn på aldring som oppstår under den mannlige midten av livet, eller klimakteriet, punktum.

Menns psykiske symptomer

Lave nivåer av testosteron er forbundet med depressive sykdom hos menn, særlig eldre menn som er klar over uunngåelige tegn på aldring, for eksempel rynker, grå hår og hårtap, sier Ward Jones. Zastrow og Kirst-Ashman forklare at overgangsaldren menn kan oppleve depresjon som følge av å leve i "en kultur som dyrker ungdom." Depresjon kan oppstå når menn frykter aldring og innse at deres seksuelle krefter er avtagende. Self-tvil, følelser av misnøye, frykt for avvisning og følsomhet for nedsettende kommentarer er også tegn på mannlig klimakteriet.