Digidexo.com

Hvordan beregne kalorier i Human Blood

Hvordan beregne kalorier i Human Blood


Donerer blod en sti til vekttap? Standarden US blodgivning veier mer enn en halvkilo. Dietitians forteller oss at å miste £ 1 tilsvarer miste 3500 kalorier. Betyr dette at etter bloddonasjon vi er ned mer enn 3500 kalorier, og derfor kan nyte alle slags kalori-rik mat bare for å oppnå at pund tilbake? Eller omvendt, at å gi blod er en god måte å starte en diett? Svaret på alle disse spørsmålene er "Nei", og disse trinnene vil hjelpe deg å forstå hvorfor ikke.

Hvordan beregne kalorier i Human Blood

•  Identifisere væske og celle-komponenter i blod. Lab tester av blod inkludere en verdi som kalles "hematokrit." Denne verdien er prosentandelen av blod som er celler versus prosent som er flytende, og bestemmes ved å spinne et rør av blod i en sentrifuge for å pakke cellene til den ene enden. Uansett prosentandel som ikke er pakket celler er plasma. I gjennomsnitt, har voksne menns blod en lavere plasmainnhold enn kvinners blod, fordi menn har flere røde blodlegemer. Bruk enten gjennomsnittlige mannlige verdien av 55 prosent plasma eller den kvinnelige verdien av 60 prosent plasma, eller bruke din egen fra lab testresultater.

Beregn kalorier for protein i plasma. Volumene trenger å bli omdannet til gram, fordi kaloriinnhold beregnes med gram. Anta en standard blodgivning på 500 ml. Blod er tettere enn vann med 6 prosent, så multiplisere 500 ml med 1,06 for å komme til gram. Multipliser det med prosentandelen av plasma og dividere med 100 for å få til gram plasma. Gang det med 0,07, fordi plasma, ifølge John Kimball online biologi lærebok er i gjennomsnitt 7 prosent protein og resten hovedsakelig vann, for å få gram protein. Til slutt, gang det med fire for å få protein kalorier.

Beregn kalorier for sukker og fett i plasma. For folk som ikke har diabetes, fastende blodsukker er rundt 0,09 gm per 100 ml plasma, mer fortrolig uttrykt som 90 mg / dl. Multipliser mengden i gram av 2,75 for menn eller 3,00 for kvinner, det vil si, lik hvor mange hundre milliliter plasma er det i 500 ml blod, og deretter multiplisere med fire for å komme til kalorier. For kalorier fra fett, bruker 0,5 g per 100 ml plasma, multiplisere hundrevis av mls av plasma, med 9 - for kalorier fra gram fett - for å komme til kalorier. De 0,5 g / dl omfatter triglyserider og fettsyrer i lipoproteiner, men ikke kolesterol, kolesterol som ikke metaboliseres til energi.

Beregn kalorier fra røde blodlegemer. RBC-er for det meste vann og protein, proteinet nesten helt hemoglobin, med ubetydelig bidrag fra fett eller karbohydrater. Hemoglobin ikke samsvarer med regelen om 4 kalorier per gram fordi heme delen av molekylet ikke metaboliseres til energi. Ved hjelp av gjennomsnittlig hemoglobinverdier av enten 160 g / L for menn eller 140 g / l for kvinner, multipliser med 0,5 for å komme til blodgivning volum på 500 ml, multipliseres med 0,96 for å korrigere for den ikke-kalori heme del av hemoglobinmolekylene , og deretter multipliseres med 4 for å komme til kalorier.

Men vent! Hemoglobin er bare 90 prosent av tørrvekten av RBC. Multipliser 1/10 mengden av hemoglobin vekt i 500 ml med 6, og legge det til røde blodlegemer kalorier.

Estimat kalorier for andre typer celler. Av de 500 ml blod donasjon, vil omtrent en prosent være hvite blodceller og blodplater. Figur 5 g, multiplisert med 1/3 for å komme til tørrvekt, ganger 6, for å få til anslagsvis 10 kalorier. Du vil multiplisere med 6 fordi noen av tørrvekten er protein eller karbohydrater; begge er 4 kalorier per gram, og noen er fett, som er 9 kalorier per gram.

Legg alt opp. Plasma protein, karbohydrater og fett, pluss røde blodceller og hvite blod bidrag, bør være ca 425 kalorier for kvinner og 460 for menn. Anemi ville resultere i en lavere verdi. Bruk av EPO, et stoff uetiske idrettsutøvere kan bruke til å øke sine røde blodceller og dermed deres oksygentransporterende kapasiteten, vil resultere i en høyere verdi.