Digidexo.com

Bivirkninger av Atenolol på nyrene

Atenolol er en betablokker som blir brukt til å behandle kardiovaskulære sykdommer som hypertensjon og angina, og for å minimere risikoen for komplikasjoner etter et hjerteinfarkt. Den kan imidlertid ha negative bivirkninger, spesielt til nyrene.

Fordeler

Atenolol er effektive i å senke blodtrykket og behandle angina. Det fungerer også godt i å håndtere og forebygge komplikasjoner etter et hjerteinfarkt.

Dosering

For de med hypertensjon eller høyt blodtrykk, en 50 mg dose administrert én gang om dagen er anbefalt. Den daglige dosen bør ikke overstige 100 mg.

Effekt på kroppen

Atenolol har en 6-timers halveringstid (den tid som er nødvendig for halvparten av stoffet til å bli eliminert fra kroppen). Det er eliminert fra kroppen ved å passere gjennom nyrene for utskillelse.

Bivirkninger

Hvis det er en overdreven mengde av medikamentet i nyrene, kan det føre til nyresvikt. Når dette skjer, hjertestans og hypotoni, en lidelse som fører til lav muskeltonus, kan finne sted.

Forholdsregler

Hvis du har en nyresykdom, er det ikke tilrådelig å ta Atenolol, som det setter nyrene høyere risiko. Halveringstiden av medikamentet i mennesker med nedsatt problemer øker til 14 timer, noe som kan føre til akkumulering av medikamentet i nyrene. Dialyse kan trenge å bli utført, slik at medikamentet kan elimineres helt.