Digidexo.com

Cervix Cancer Symptomer

Livmorhalskreft skyldes unormale forandringer i livmorhalsen. Ikke alle unormale celler er kreft som noen har en tendens til å gå bort på egenhånd, men for andre, kan disse cellene bli kreft i løpet av et år. Kvinner bør være sikker på å ha regelmessige celleprøver for identifisering og behandling av eventuelle endringer i sin livmorhalsen.

Unormal blødning

Unormal blødning kan oppstå enten under sex eller når noe berører livmorhalsen, for eksempel en membran. Det kan være utflod som er farget med blod, samt smerte.

Menstruasjonssyklus

En kvinnes perioden kan begynne å vare lenger enn vanlig eller kan bli tyngre. En kvinne bør ringe legen henne om hennes perioder har vart lenger enn vanlig i tre måneder på rad eller kraftig blødning oppleves.

Anemi

En kvinne kan bli blodfattig på grunn av unormal vaginal blødning. Dette er vanligvis hos pasienter med sykdom har kommet.

Urinveisproblemer

Som kreften utvikler seg, unormale åpninger eller "fistler" kan utvikle seg mellom vagina og blæren, urinrøret eller rektum, forårsaker lekkasje av urin eller avføring. Tumorprogresjon kan til slutt blokkere urin drenering fra nyrene.

Diagnose

Legen vil skrape cellene fra overflaten av livmorhalsen under en rutinemessig celleprøve. Hvis cellene ser ut til å være unormal, legen kan ta en biopsi, spesielt hvis du har noen av symptomene som beskrevet ovenfor.

Behandling

Hvis ikke oppdages tidlig, kan en kvinner diagnostisert med livmorhalskreft ikke være i stand til å få barn. Behandlingen inkluderer stråling, kjemoterapi eller en hysterektomi.