Digidexo.com

Tegn og symptomer på eggstokkreft & Advanced celleforandringer

Tegn og symptomer på eggstokkreft & Advanced celleforandringer


En unormal vekst av celler på cervix kalles cervical dysplasi. US National Library of Medicine og National Institutes of Health advarer om at, mens celleforandringer er ikke kreft, er det en forstadier tilstand. Eggstokkreft er akkurat hva det høres ut som: kreft som begynner i kvinnens eggstokker. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er eggstokkreft årsaken til flere dødsfall enn noen annen kreft som påvirker kvinners reproduktive organer. Celleforandringer har vanligvis ingen symptomer, men det er tegn på eggstokkreft at kvinner bør vite.

Unormale Menstural Cycles eller blødning

US National Library of Medicine og National Institutes of Health sitere unormale menstruasjonssykluser som ett av symptomene på eggstokkreft. Kvinner med eggstokkreft kan oppleve blødning mellom perioder, etter samleie eller etter overgangsalderen ifølge Mayo Clinic. Utflod som er blodig, lukter dårlig og er vassen er også ett av tegnene på eggstokkreft.

Celleforandringer er vanligvis symptomfri, men unormal blødning - også etter samleie - kan være en indikasjon på tilstanden. The University of Maryland Medical Center advarer om at unormal blødning er en indikator på mange ulike forhold, ikke bare celleforandringer.

Abdominal eller bekken Pain

Kvinner med livmorhalskreft kan oppleve abdominal eller bekkenløsning. Abdominal eller bekkenløsning som symptomer på livmorhalskreft oppstår mellom hip bein og under magen, ifølge CDC. Dette inkluderer smerter under samleie, oppblåsthet, unormalt fulle eller å ha halsbrann eller magesmerter. The US National Library of Medicine og National Institutes of Health nevne flere, uspesifikke symptomer på eggstokkreft å se etter: gass, vage ubehag, fordøyelsesbesvær, kvalme og dårlig matlyst.

Fatigue

Sammen med de andre symptomene, opplever tretthet i mer enn to uker er en indikasjon på at du bør oppsøke lege siden det er et av tegnene på eggstokkreft. CDC advarer om at kvinner med eggstokkreft kan føle seg trøtt hele tiden.