Digidexo.com

Radiologi Vs. Radiografi

Radiologi Vs.  Radiografi


Radiologi kan forveksles med radiografi som begge disipliner falle i samme felt av medisinsk bildebehandling, men innen radiologi er en avansert gren av læring og praksis. Radiografer arbeider med pasienter for å produsere de medisinske bilder, for eksempel røntgen, som radiologer og andre bruker for å diagnostisere og oppdage sykdom eller skade. På grunn av nivået på avansert opplæring og ansvar, gjør en radiolog en høyere lønn enn en radiograf.

Ansvar

Radiologer er leger som lærer den avanserte ferdigheter i å tolke eller diagnostisere medisinsk bildebehandling som for eksempel mammografi, røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), gjennomlysning og computertomografi (CT). Mens mange radiologer bruke sine ferdigheter til å diagnostisere, noen radiologer behandle sykdom, spesielt kreft, ved hjelp av stråling. De kalles stråling onkologer eller nukleærmedisinske spesialister.

Radiografer skape medisinske bilder ved hjelp av røntgen, mammografi, MR og andre metoder for å produsere bilder for leger, vanligvis radiologer, for å analysere. Likeledes kan enkelte radiografer lære å bruke stråling til å behandle kreft. Radiografer kan også bli kalt radiologi teknikere, radiologiske teknologer, X-ray techs, radiologiske assistenter og rad techs.

Utdanning

Etter å tjene en bachelorâ € ™ s grad, vanligvis i en pre-med-feltet, studenter som ønsker å bli radiologer delta på et akkreditert medisinsk skole og tjene en medisinsk doktorgrad (MD) grad. De må passere en lisensiering eksamen og fullføre et internship. Så går de videre til minst fire års høyere medisinsk utdanning i radiologi, kalt et bosted. Legen går deretter inn et stipendprogram, og kan velge en sub-spesialitet, ifølge Radiological Society of North America (RSNA). Radiologer har 13 til 14 år med medisinsk utdanning utover en lavere grad.

Radiografer har betydelig mindre utdanning og opplæring. De vanligvis tjener en Associate of Applied Science, som tar to år. Noen studie for å oppnå en fireårig bachelorâ € ™ s grad og mer on-the-job ansvar, og andre kan få ett års sertifikat. En radiograf har vanligvis to til fire år av post-videregående utdanning, vanligvis tjent på et fellesskap eller teknisk fagskole.

Spesialiteter

Radiologi kan deles inn i mange spesialfelt, som for eksempel hjerte-radiologi, bryst imaging, akutt radiologi, neuroradiologi, muskler og skjelett radiologi og mer, ifølge RSNA.

Radiografi har mange lignende spesialiserte felt, den vanligste for radiografer være magnetisk resonans imaging (MRI), mammografi, diagnostisk medisinsk sonography (ultralyd) og computertomografi (CT).

Arbeidsplass

Innen radiologi er praktisert av radiologer i sykehus, klinikker og private medisinske praksis. De kan arbeide med henvisende leger til å behandle pasienter.

Radiografer kan arbeide på de samme stedene, og også i bildebehandling sentre, øyeblikkelig hjelp og forskningslaboratorier, ifølge det amerikanske Bureau of Labor Statistics.

Begge radiologer og radiografer lære å beskytte seg selv og pasienter fra de skadelige effektene av stråling.

Lønn

The Association of American Medical Colleges sier radiologer kan gjøre alt fra $ 386,755 til $ 600.000. US Bureau of Labor Statistics sier, som i mai 2008, var median årslønn for radiologi teknikere var $ 52,210.