Digidexo.com

Den beste behandling for Wavy Arrdannelse

Ofte referert til som "rullende" arr, bølgete arrdannelse skaper en bølget utseende langs huden som vanligvis er forårsaket av akne. Den beste behandling for denne type av arrdannelse (eller nesten hvilken som helst arrdannelse for den saks skyld) er avhengig av personen. Noen ser mye forbedring med enten over-the-counter eller reseptbelagte behandlinger, mens andre ikke vil ha så mye flaks. Snakk med legen din for å finne det beste alternativet for din bølget arrdannelse.

Aktuelt Cream

Det finnes en rekke aktuelle kremer og lotions på markedet i dag som hevder å redusere fremkomsten av arr. Disse produktene inneholder vitamin E, et næringsstoff lenge holdt som gunstig for huden, er den klart mest utbredt, men du kan også finne kremer og lotions som inneholder kakaosmør og andre emollients. Bevis er uklart om den faktiske effekten av deres bruk, så sette realistiske forventninger når bruke aktuell kremer.

Injeksjoner

Det er også mulig å se en forbedring i bølget arrdannelse fra medisinert injeksjoner. For de med hevet arrdannelse, er steroider administreres til nivå arret med resten av huden din, samt redusere den faktiske utseendet av arret. For de med innsunkne arr, kan kollagen bli injisert i arrvev til nivå med resten av huden din. Dette er en kontinuerlig form for behandling, som kollagen avleder seg over tid.

Microdermabrasion / Dermabrasion

Hvis en aktuell krem ​​eller medisinert injeksjon ikke klarer å produsere resultater, vurdere Microdermabrasion eller dermabrasion. Disse prosedyrene faktisk fjerne overflatelaget av huden din ved kirurgisk skrape huden din. Microdermabrasion eller dermabrasion kan være nyttig i mindre arrdannelse eller de arr som er hevet fra hudens overflate, hhv.

Laser Resurfacing

Selv om dyrere enn Microdermabrasion og dermabrasion, laser resurfacing også kan forbedre utseendet på arr. Denne fremgangsmåten innebærer fjerning av hudens overflatelaget med en laser. Over tid blir arret mindre og mindre merkbar.

Kirurgi

Selv om dette ikke kan bli kvitt din hud på den bølgete arrdannelse, kan kirurgiske prosedyrer redusere størrelsen på arret samt dens form. Standarden kirurgi for arrdannelse er en prosedyre som kalles arr revisjon. Det innebærer fjerning av arrvev som deretter dekkes med et tilstøtende klaff av sunn hud eller til og med et hudtransplantat. Ved å endre sitt utseende på denne måten, blir arret mindre synlig.