Digidexo.com

Om forskjellige typer kjemoterapi

Kjemoterapi er en gruppe av legemidler som brukes i behandling av kreft. Kreft er en dødelig sykdom der usunne celler vokser ukontrollert og kan spre seg i hele kroppen. Disse stoffene er utformet for å drepe celler, og er ment å målrette mot kreftceller. Målet med kjemoterapi er å hindre vekst og utvikling av tumorer.

Historie

Kjemoterapi ble først brukt i 1940 for å behandle kreft da det ble oppdaget at sennepsgass, som ble brukt til kjemisk krigføring, hadde også undertrykt lymfom og leukemi. Dette funnet ble gjort under obduksjoner av mennesker som hadde dødd av sennepsgass. Midlet ble deretter injisert i en kreftpasient som ikke hadde non-Hodgkins lymfom. Pasientens svulster redusert i størrelse, men for bare noen få uker, men dette var det første skrittet i å bruke kjemikalier for å behandle kreft.

Fakta

Aklylating midler angripe kreftcellene ved å feste til DNA i kreftcellen. Dette stopper vellykket tumorvekst. Det flere ulike typer aklylating agenter inkludert også plante alkaloider og terpenoider samt Vinkaalkaloider som er laget av en plante som heter Catharanthus eller Madagaskar negl.

Anti tumor antibiotika som Actinomycin-D også kalt Dactinomycin hemmer celle multiplikasjon og også stopper kreft i å vokse. Denne formen for cellegift er svært giftig, og er også en eldre for m av kjemoterapi.

Anti-metabolitter kler seg ut som byggesteinene i DNA. Dette stopper celledeling og kreft vekst. Denne type kjemoterapi antas å skade kreftcellene mer enn friske celler.

Det finnes flere forskjellige typer kjemoterapi med nye former i utvikling og blir oppdaget.

Hormonbehandling er teknisk sett ikke kjemoterapi. Det er vitenskapen om å endre den hormonelle balansen for å stanse veksten av visse former for kreft som påvirkes av hormoner. Hormonbehandling kan brukes til å behandle visse typer kreft i bryst og prostata kjertler.

Monoklonale antistoffer angripe svulster antigener, og derfor styrke immunresponsen til tumorcellene. Det finnes også typer av monoklonale antistoffer som angriper dannelsen av tumorblodkarene.

Podophyllotixin er et stoff fra den amerikanske Mayapple anlegg og Himalayan Mayapple, som er en svært sjelden og utrydningstruede planten. Denne substans er kjent for å hindre kreftceller fra å vokse og gjør dem sovende.

Taxaner, opprinnelig kjent som Taxol er et naturprodukt fra Stillehavet Yew Tree. Nå er vanligvis kjent som paclitaxel, er det en mitotisk inhibitor som griper inn i celledeling. Docetaxel er en halv syntetisk form av denne kjemoterapi stoffet, og det er mye brukt.

Topoisomerase-hemmere hindre enzymer som kalles topoisomeraser fra å gjøre jobben sin med er svingete og avvikling av DNA. Uten denne viktige fasen av celle utvikling kreften ikke kan formere seg.

Funksjon

De fleste former for kjemoterapi leveres intravenøst ​​med noen levert muntlig. Dosering, mengden av kjemoterapi som leveres er nøkkelen til en pasient herding av kreft, fordi det er viktig å administrere nok til å ødelegge kreft, men ikke så mye som for å levere en toksisk mengde til pasienten.

Risikofaktorer

Dessverre, kjemoterapi ofte kommer med noe ødeleggende bivirkninger. Faktisk, i arbeidet med å bekjempe kreft, er mange kjemoterapi pasienter brakt til randen av døden fra behandling alene. Dette er fordi friske celler er også drept i et forsøk på å rense kroppen for kreftcellene. Vanlige bivirkninger er anemi, forstoppelse, deprimert immunsystem, diaré, hårtap, hørselstap, blødning, nyreskader, leverskader, underernæring, hukommelsestap, smerter, sekundære svulster (svulster), svekket hjerte, vektøkning og vekttap .

Betydning

Hvis du eller en du er glad i er rammet av kreft, er det viktig å ikke bare lytte til råd fra legene, men å også få andre meninger og undersøke hvilken type kreft du har. Ikke bare er det mange former for kreft som kan brukes til å behandle deg, men det finnes også alternative behandlinger og behandlinger som kan brukes sammen med cellegift for å hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv. Nøkkelen er å få utdannet raskt og jobbe med en lege som er villig til å prøve de nyeste og sikreste behandlinger.