Digidexo.com

Farene ved Konserveringsmidler

Farene ved Konserveringsmidler


Sitte ned til et hjemmelaget måltid som er tilfredsstillende for gane og tiltalende for øyet når servert bringer tilfredshet når det er på tide å spise. Men de viktigste ingrediensene i de matvarer som vi kjøper og forberede er konserveringsmidler, og enkelte konserveringsmidler kan utgjøre en helserisiko for dem som er allergisk mot stoffene. Selv om konserveringsmidler gjør matvarer ser tiltalende og frisk, kan de være farlige.

Danger Zone

Mesteparten av maten som vi forbruker har kjemikalier lagt til dem. Noen av disse kjemikaliene som brukes for å konservere mat er dårlig testet og brukes i næringsmidler uten noen næringsverdi. Problemer oppstår når disse kjemikaliene inn i fordøyelsessystemet og deretter lagres i kroppen. Denne lagringsprosessen er det som bringer om sykdom i en eller annen form. I noen tilfeller kan reaksjonen til fremmede stoffer i legemet føre til mindre sykdom, mens det i andre kan det bli ganske alvorlig.

Benzoater, Bromat og Glutamat

Selv bevare matvarer for å holde dem fra spoiling er en god idé, produktene gjøre mer skade enn godt i det lange løp. Bivirkningene av benzoater kan utløse en allergi angrep, mens Enhancer bromat kan bringe på et anfall av diaré. Mat konserverings glutamat fører til svimmelhet, migrene og kreft. Det er noen konserveringsmidler som selv forårsaker fødselsskader og leverskader.

Kjøper Beware

Selv om noen konserveringsmidler brukes til å gi mat en lengre holdbarhet, de samme ingrediensene som gjør maten ser bedende kan føre til en negativ reaksjon i visse individer. Noen av disse ingrediensene er skadelig for menneskekroppen, fordi de kan utløse astmasymptomer og forårsake en alvorlig bivirkning hos de som er allergisk mot slike ingredienser. Noen av kjemikaliene som brukes til å bevare maten vi spiser kan føre til hyperaktivitet hos barn, hudutslett, hjertebank, tarm lidelser og migrene. Det er så viktig å lese etikettene før du kjøper, spesielt når du vet de kjemikalier som du er allergisk mot. Unngå å kjøpe de produktene som kan bringe deg skade.

Skadelige ingredienser

Mat konserveringsmidler er i praktisk talt alt vi kjøper fra våre lokale dagligvarebutikk. Nitritt og nitrat er i pakket kjøtt. Benzoater og sorbater finnes i cola, melk, te, kaffe og ost. Propionates finnes i bakte varer, mens svoveldioksyd brukes til å oppbevare tørket frukt, samt vin og alkoholfrie drikkevarer. Disse skadelige ingredienser virker mot kroppen etter en tidsperiode.

Parabener

Et annet problem konserveringsmiddel som finnes i matvarer som for eksempel bearbeidede grønnsaker, majones og krydret sauser er parabener. Helserisikoen ved denne konserveringsmiddel er en mulig allergisk hudreaksjon eller irritasjon etter inntak av denne ingrediensen. Parabener brukes også i å bevare kosmetikk og enkelte babyprodukter som kremer og sjampoer. Ifølge Verdens helseorganisasjon og United States Environmental Protection Agency, er parabener anses å være en "Uklassifisert kreftfremkallende."