Digidexo.com

Teksturert vegetabilsk protein Informasjon

Teksturert vegetabilsk protein (TVP) er en viktig ingrediens i mange pakkede kjøtt erstatning matvarer. I en rekke produkter, alt fra falske bacon biter til imitasjon lunsj kjøtt og hamburgere, er TVP den viktigste kilden til masse, kalorier og ernæring. Laget av soya, er det en svært bearbeidet og kunstig flavored produkt.

Identifikasjon

Teksturert vegetabilsk protein er laget av soyabønner som er fjernet fra deres skrog og har sine olje utvunnet. Det gjenværende materiale som er malt til et fint pulver, blandet med vann og deretter spunnet, eller ekstruderes til en svamp-aktig struktur.

Funksjoner

Teksturert vegetabilsk protein kan enten kuttes i store terninger, skiver eller malt til crumbles. Den er tilgjengelig un-behandlet, men er vanligvis krydret eller kunstig smaksstoffer for å ligne et kjøttprodukt.

Ernæring Fakta

En kopp (120 gram) av teksturert vegetabilsk protein inneholder 450 kalorier og 54 gram protein, inkludert flere essensielle aminosyrer. Den inneholder også ca 20 gram fiber og 10 gram fett.

Andre næringsstoffer

TVP er relativt rik på kalium, kalsium og magnesium. I tillegg til de naturlige næringsinnhold, er TVP også ofte forsterket med flere næringsstoffer, spesielt vitamin B12, som ofte mangler i mange vegetariske dietter.

Fordeler

Mens den kunstige tekstur og smak av TVP er en avskrekkende for mange naturlig matelskere, er det flere argumenter som er gjort i sin favør. Sammenlignet med ekte kjøtt, TVP er billig, er lavere i fett, har en lengre holdbarhet, og er ikke gjenstand for bakteriell forurensning.