Digidexo.com

Om Sties

Om Sties


Den første indikasjonen på at noe er galt er følelsen at noe er i øyet. Du kan prøve å vaske det ut, men det hjelper ikke øyet å føle seg bedre. Du vil kanskje legge merke til at øyet holder rive opp og blir vassen. Du kan også bli følsomme for lys. Øyet kan føle som om det er støv i det fordi det føles skrapete. Hvis du aldri har hatt en svinesti før, bør du rådføre deg med din øyet lege for å være sikker på at det ikke er noe mer alvorlig. Heldigvis Sties tendens til å løse innen 7 til 10 dager. De er ikke en alvorlig øye sykdom, men de har en tendens til å komme tilbake. Noen Sties nekter å visne bort, og kan vedvare i flere måneder.

Identifikasjon

En svinesti, også kjent som en hordeolum, er rød og smertefull. En svinesti er en liten abscess som oppstår på den øvre eller nedre del av øyelokket. Det er en olje-kjertel som har blitt koblet opp med bakterier. Sties er forårsaket av stafylokokker bakterier, som generelt bor i nese og munn. En svinesti ligner en liten byll eller en kvise som er fylt med puss. Du kan føle litt ubehag når du lukker øynene dine, eller som du blunker. Øyet kan også føle ekstra følsom og lett irritert. Det vil være betennelse i øyelokket. En svinesti vil ofte føle seg varm, øm og følsom for berøring.

Typer

Hvis mer enn en svinesti skjer på en gang, kan dette føre til en tilstand som kalles blefaritt, noe som fører til en generell hevelse i hele øyelokket. Lokket marginer (området der øyevippene vokse) er berørt. Disse små oljekjertlene blir fylt med bakterier, som forårsaker svært kløende, irritert og smertefulle øyelokk. Det kan gjøre at personen føler seg selvbevisst fordi betennelsen er ganske åpenbart. Heldigvis gjør denne tilstanden ikke forårsake noen permanent skade på øyne. Blefaritt er sta og er ikke lett å behandle. Legen din kan forskrive et antibiotikum salve, antibiotika krem ​​eller øyedråper å fjerne den opp.

Forebygging / løsning

Hvis du bare har én svinesti, det er ting som du kan gjøre som kan gjøre det sprekke raskere. Sug et rent håndkle eller en klut i varmt vann. Vri meste av vannet ut. Bruk den til bingen i minst 10 minutter. Fortsett å gjøre dette fire eller fem ganger hver dag frem til svinesti kommer til et punkt. Varm komprimerer vil bidra til å åpne plugget kjertel og å drenere svinesti.
En alternativ behandling som folk har prøvd er å bruke en varm potet for øyet. Denne fremgangsmåte blir vanligvis forsøkt etter varmtvanns komprimerer er ikke effektive. En varm potet holder på varmen lenger enn en varm vaskeklut.
En annen vanlig hjem rette er å suge en tepose i varmt vann. Pass på at te-pose er varm, ikke varmt. Trykk tepose til bingen, men ikke til hele øyet. Fortsett å gjøre dette i 10 minutter. Noen sverger at denne metoden bidrar til å kvitte seg med sty i halvparten av tiden det normalt vil ta. Hvis hjemme rettsmidler ikke klarer å behandle svinesti, så ta kontakt med din lege. Han kan foreskrive oral antibiotika eller antibiotika dråper som kan hjelpe bli kvitt infeksjonen.

Betraktninger

Du inviterer en svinesti hvis man bruker gamle kosmetikk eller hvis du glemmer å vaske av øyesminke. De som bruker kontaktlinser er også i faresonen hvis de ikke grundig vaske hendene. Alltid desinfisere kontaktlinser før du setter dem inn. For å forhindre en ny sti fra spratt opp, er det visse ting du kan gjøre. Aldri presse puss ut av en abscess. Du kan lett spre smitte til andre deler av øyet. Prøv aldri å rote bingen med en nål eller pin. Dette kan også spre bakterier. Dette kan dukke byllen umiddelbart, men vil du mest sannsynlig ha nye Sties å behandle. Ikke gni øynene dine. Stadig vaske eller skylle øyet ut vil gjøre irritasjon føle seg verre. Kvinner bør unngå iført øyesminke til svinesti klarner opp. Dekker svinesti med eyeliner eller øyenskygge vil bare holde bakterier inne. Sties vanligvis ikke forårsake noen skade, og det er sjelden at de ville føre til en visjon problem.

Advarsel

Spør legen din hvis svinesti har forstørret så mye at du har synsproblemer. Du må kanskje også å gå til lege hvis du utvikler rødhet og betennelse som har spredd seg utover øyelokket og forårsaker ansiktet eller kinnet til å hovne opp. Rådfør deg alltid med lege dersom betennelsen ikke avta ikke innen et par uker. Din svinesti kan trenge mer aggressiv behandling som øyedråper med antibiotika eller steroider. Sties som ikke kan behandles med egenomsorg metoder kan kreve et kirurgisk innsnitt for å tømme byllen.