Digidexo.com

Hvordan å telle kalorier ved mat grupper

Telle kalorier ved matvaregruppe er en flott måte å hjelpe deg å bedre forstå komponentene i et sunt kosthold. Når du finner ut ditt daglige kaloribehov, basert på dine personlige mål, så kan du begynne å lære hvordan du bruker de ulike matvaregruppene å telle kalorier.

Hvordan å telle kalorier ved mat grupper

Fokus på matvaregrupper, og starter med korn. Velg hele korn over raffinert "hvite" korn når det er mulig. Bruk følgende omtrentlige kalori teller for vanlige korn:

En bagel: 300 kalorier
1 skive brød: 70 kalorier
En engelsk muffin: 150 kalorier
1 pitabrød: 150 kalorier
Brun ris (1 kopp): 200 kalorier

Hvis du forstår hvor mange kalorier er i kornene du vanligvis spiser, kan du enkelt telle disse kaloriene hver dag.

Grønnsaker og frukt er generelt lav i kalorier, så du oppfordres til å spise mye av dem (5-7 porsjoner / dag). Grønnsaker er spesielt lav i kalorier - så lav, faktisk, at du ikke engang trenger å telle disse kaloriene. For eksempel, en kopp salat har 10 kalorier. Fokuser i stedet på å telle kalorier i noen dressinger eller sauser. Frukt har en tendens til å være litt høyere i kalorier, men likevel er en lav-kalori mat valg. Mange vanlige frukt faller i 100-200 kaloriområde.

Telle kalorier i meieri gruppen er litt vanskeligere. Vanligvis fullfett daglig produkter er høyere i kalorier. En kopp skummet melk, for eksempel, har 80 kalorier, mens en kopp helmelk har 150. Å telle kalorier ved meieri, bruker du følge generelle retningslinjer:

1 kopp melk er rundt 100 kalorier
1/4 kopp ost er rundt 100 kalorier
1 kopp yoghurt er rundt 150 kalorier

spise visse typer oljer er faktisk bra for hjertet, ifølge Harvard School of Public Health. Hold deg til sunnere oliven og raps olje, og det er lett å telle kalorier i denne maten gruppen. En ss. av olivenolje har 120 kalorier.

Kjøtt kalorier kan noen ganger være vanskelig å telle, men holde seg til noen sunnere valg vil hjelpe deg å telle kalorier lett. Plukk flere kjøtt valg og skrive ned sine kaloriinnholdet. Før lang tid, vil du ha dem utenat. Husk at en 4 oz. del av kjøtt er omtrent på størrelse med knyttneven din.

Kyllingbryst (4 oz.): 130 kalorier
Kalkunbryst (4 oz.): 140 kalorier
Laks (4 oz.): 180 kalorier
Mørbrad biff (4 oz.): 230 kalorier