Digidexo.com

Vare på en urin Foley kateter Patient hjemme

Hjem vare på en pasient med en urin Foley kateter krever noen hovedhensyn, som alle fokuserer på forebygging av smitte og sikre at kateteret forblir i god stand. Pasienter og pårørende kan lære disse tipsene lett for å sikre en god helseeffekt.

Infeksjon Forebygging

Det viktigste tipset for pasienter og omsorgspersoner til å lære er riktig håndhygiene. Bare håndtere det området hvor kateteret kommer inn i kroppen, kateterrøret, eller posen med rene hender. Pasienter bør rengjøre området der kateteret kommer inn i kroppen en gang eller to ganger om dagen og tørr med et rent håndkle. Menn bør vurdere å bruke antibakteriell salve rundt innstikkstedet en gang eller to ganger om dagen som en ekstra måte å bidra til å hindre smitte.

Kateteret oppsamlingspose bør alltid være lavere enn blæren (midjen). Dette sikrer at urin ikke renne tilbake inn i blæren og opprette en infeksjon i urinblæren eller nyrer.

Kateter Vedlikehold

Pasienter og omsorgspersoner bør sørge for at slangen mellom kateteret og drenering bag er fri for floker. Unngå å trekke i rør, prøver å lure den, eller krampetrekninger det grovt. Pass også på at pasienten ikke ligger på røret eller på annen måte blokkere urin fra strømme gjennom den.

Andre hensyn

Pasienter med en Foley kateter bør aldri ta et bad, selv om dusjing er vanligvis akseptabelt. Unngå alkohol og koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus. Prøv å drikke minst 6-8 glass vann, juice eller melk hver dag for å skylle systemet. Iført bomull undertøy bidrar til å sikre luftstrømmen og bidrar til å holde området tørt.