Digidexo.com

Spesielle dietter for autisme

Autisme er en lidelse som vises tidlig i livet, og kan påvirke sosial interaksjon, språk og oppførsel av en privatperson. Omtrent 05:57 av 1000 barn i USA har autisme, ifølge Mayo Clinic. Mens det er ingen kur for autisme, kan endringer i kostholdet betydelig forbedre symptomer på autisme.

Eliminere Gluten

Noen forskere mener at peptider fra gluten, som finnes i mange korn og kornprodukter, kan spille en rolle i autisme, i henhold til Maine Department of Health and Human Services. Men en studie fra 2006 publisert i Journal of Autism og utviklingsforstyrrelser, fant at eliminere gluten gav ingen signifikante forskjeller i atferd eller andre symptomer på autisme. En annen studie publisert i tidsskriftet, Fokus på autisme og andre utviklingsvansker, fant at eliminere gluten gjør faktisk forbedre symptomer på autisme. Imidlertid har studien blitt kritisert av noen, inkludert en forskningsutvalg med Maine Department of Health and Human Services, som har metodiske svakheter.

Vitamin B6

I over tre tiår har krav gjort at vitamin B6 bedrer symptomene på personer med autisme. Tallrike studier har undersøkt sammenhengen mellom B6 og autisme. For eksempel, en 2002 studie ledet av Shigehisa Kuriyama funnet ut at en gruppe autistiske individer gitt 100 mg vitamin B6 en gang om dagen i to uker opplevd bedre egenskaper i forhold til sine kolleger som fikk placebo. Andre studier har imidlertid konkludert med at vitamin B6 ikke bedrer symptomer på autisme, og som i 2009, de fleste forskere er enige om at det ikke er tilstrekkelig bevis for å konkludere med at B6 bedrer symptomer på autisme. Matvarer som er rike på vitamin B6 inkluderer korn, gulrøtter, spinat, erter, poteter, melk, ost, egg, fisk, lever og mel.

Vitamin C

Mange forskere mener at vitamin C kan regulere dopamin og dermed hemme mange av de problematiske atferd assosiert med autisme, inkludert repeterende bevegelser. En 1993 studie publisert i tidsskriftet, Progress in Neuro-Psykofarmakologisk & Biological Psychiatry, fant at vitamin C forårsaket en betydelig reduksjon i sensorimotor symptomer hos autistiske individer. Mens foreløpige bevis tyder på at en diett rik på vitamin C kan forbedre noen symptomer assosiert med autisme, er forskning fortsatt relativt knappe.