Digidexo.com

Hva er bivirkningene av en hjerne aneurisme?

En hjerne aneurisme kan sprekke plutselig, ofte uten advarsel. Selv om det er mulig å komme seg fra en aneurisme, kan det være noen bivirkninger etter utvinning.

Identifikasjon

En cerebral (eller hjernen) aneurisme oppstår når det er hevelse av et blodkar vegg inne i hjernen. Disse vanligvis danne der karveggen er svakest, hvor arteriene i hjernen grenen.

Betydning

En av de mest betydningsfulle tegn på at en aneurisme har sprukket er en plutselig innsettende en alvorlig hodepine. Når den har sprukket, lekker blod ut av blodåren inn i rommet rundt hjernen. Dette bevirker at trykket og skader i hjernen. Døden kan bli resultatet hvis medisinsk hjelp ikke er umiddelbart tilgjengelig.

Effekter

En aneurisme som ikke har sprukket kan ikke forårsake noen negative effekter. Når den har sprukket, er risikoen for død stor. Pasienter som overlever den første brudd har en 45 prosent risiko for død innen en måned etter bruddet oppsto. Halvparten av de overlevende kan ha varig hjerneskade.

Effekten av behandlingen

Mange bivirkninger er mulig med medisiner som brukes til å behandle aneurismer. Disse inkluderer blodkoagulerende problemer og allergiske reaksjoner.

Effekter av kirurgisk intervensjon

Kirurgi kan utføres før en aneurisme brudd eller en gang en aneurisme har sprukket. Operasjonen kan kompliseres ved infeksjon, blødning eller en reaksjon på anestesi. Hjernen kan også opprettholde en skade under operasjonen som har varige effekter.

Long-Term Treatment

Mange mennesker som opplever en aneurisme ruptur kan trenge pågående behandling. Dette kan omfatte tale terapi, fysioterapi og ergoterapi.