Digidexo.com

Tegn og symptomer på UVI Gone Systemisk

Tegn og symptomer på UVI Gone Systemisk


Urinveisinfeksjoner (UVI) er en av de vanligste typene av infeksjon som både barn og voksne kan lide av. Vanligvis begynner en UTI når bakterier går opp i urinrøret og sprer seg inn i urinlederne og nyrer. Når infeksjonen sprer seg til nyrene blir det systemisk og er potensielt farlig. Nyre-infeksjoner kan føre til nyresvikt, og behovet for dialyse og en eventuell utskifting nyre. De vanligste symptomer på en UTI inkluderer smertefull vannlating, et vedvarende behov for å urinere, lett feber, hyppig vannlating samt blod og bakterier i urinen.

Smerte

Ifølge Mayo Clinic, en av de mest vedvarende og vanlige symptomer på en UTI er smertefull vannlating. Smerte kan føles som skarpe nåler i urinrøret eller en brennende følelse ved vannlating. For mange mennesker, er smertefull vannlating første symptom på en UTI. Når infeksjonen er blitt systemisk, kan smerte også følt på siden, hvor nyrene ligger.

Urinering

Et annet vanlig symptom på en urinveisinfeksjon er endringer i hyppighet og press for å urinere, ifølge Mayo Clinic. For mange mennesker, dette tar form av å måtte urinere oftere, selv om de kan bare produsere en liten mengde urin hver gang de trenger for å urinere. Dessuten kan de føler behov for å urinere mye oftere enn normalt, selv om de produserer lite urin.

Feber

Ifølge VN Acharya av Seth SG Medical College i Bombay, India, er feber også et symptom på at urinveisinfeksjon har kommet til nyrene og bli systemisk. Feber er kroppens naturlige krefter på å bekjempe infeksjoner, spesielt når det har invadert kroppen.

Blod i urinen

Ifølge Mayo Clinic, et annet symptom på systemisk urinveisinfeksjon er blod i urinen. Dette oppstår når nyrene har blitt involvert og blir skadet av infeksjonen. Blod siver ut i urinen som de små kapillærene og blodkar i nyrene sakte siver blod i urinen. Urinen kan vises rød, mørk brun eller oransje i fargen som følge av blod i urinen.

Bakterier

Et annet symptom på systemisk urinveisinfeksjon er at urinen blir skyet, ifølge Stanley Hellerstein, MD ved University of Missouri School of Medicine, Kansas City. Som bakterier vokser i nyrene, vil urin som produseres inneholde høye mengder av bakterieflora, som er kilden for infeksjon.