Digidexo.com

Øvelser for en betent Knee

Betennelse i kneet kan være forårsaket av en rekke grunner, inkludert traumer eller skader, utbruddet av artritt, osteoporose, eller bursitt. Vanlige symptomer på kne betennelse inkluderer ømhet, hevelse og en varm følelse rundt kneet området. Selv om smerten kan variere fra mild til mild ubehag, kan leger anbefale fysioterapi for å styrke kneet, noe som kan redusere risikoen for fremtidige kneskader. Ikke prøv følgende øvelser uten legens tillatelse eller tilsyn av en fysioterapeut, som du kan forverre tilstanden eller forårsake alvorlig skade.

Leg Hever

Styrkeøvelser brukes under fysioterapi for å forbedre kvaliteten på kneet, ifølge fysioterapeut Jim Johnson, forfatter av "Treat Your Own Knees." Treningsøktene som regel innebære vekten plassert på ankelen din, etterfulgt av å løfte beinet opp og sakte flytte den tilbake til utgangsposisjonen. Denne øvelsen gjentas for to sett, 15 repetisjoner per sett. Som du fortsette din fysioterapi, vil din terapeut øke repetisjoner og vekter.

Svømming

Svømming, som også kan bygge styrke i kneet og er vanligvis inkludert senere i fysiske terapitimer, lindrer betennelse ved å løsne ledd og øke omfanget av bevegelse, ifølge Johnson. Svømming er også ansett som en form for kardiovaskulær trening, som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Din fysiske terapeut kan du svømme noen runder mens forsiktig sparker for å venne seg til bevegelsen. Mer anstrengelse vil bli tillatt som kneet styrke og bevegelighet økning.

Stretching

Den viktigste oppgaven for en betent kne er strekke. Ifølge Susan Bernstein, forfatter av "The Arthritis Foundation Guide til smertelindring," strekker seg i minst 10 minutter om dagen kan redusere stølhet og forbedre ytelsen under trening.

Johnson antyder du sitte på gulvet med bena lukket og forsiktig forlenge overkroppen fremover som om du prøver å ta på tærne. Hold denne posisjonen i 10 til 60 sekunder, hvile og gjenta. Pass på å strekke før og etter trening for å forbedre fleksibiliteten.