Digidexo.com

Liste over Foods høy i Fenoler

Liste over Foods høy i Fenoler


Fenoler, som er naturlig forekommende forbindelser som finnes i nesten alle matvarer, gi maten sin lukt, smak og farge. De kan også trekkes ut eller syntetisert av produsenter for å bidra til å bevare mat og forbedre sin smak. Det er mer enn 500 forskjellige forbindelser og flere metoder for måling av dem, noe som gjør det vanskelig å angi nøyaktig fenol innholdet i næringsmidler. Dette fører til høy, middels eller lav-fenol mat klassifikasjoner.

Frukt og frukt produkter

Flere varianter av frukt har høye nivåer av fenoler inkludert epler, aprikoser, alle bær, røde druer, nektariner, appelsiner, fersken, plommer, mandariner og tomater. Ifølge artikkelen "Fenol Antioxidant kvantitet og kvalitet i matvarer: frukt," et team ved Scranton University i Pennsylvania, fant at når man sammenligner den ferskvekt av frukt, tyttebær hadde en mye høyere total fenol nivåer enn noen annen frukt som ble testet.

I tillegg matvarer laget av high-fenol frukt, for eksempel juice, vin, sherry, eplesider og eddiker, inneholder store mengder fenoler.

Nøtter

Mandler og peanøtter er de eneste nøtter anses å være høy i fenoler.

Krydder

Chili, nellik og paprika inneholder betydelige mengder av fenoliske forbindelser.

Beans

Bønner, som kaffe, kakao og carob, er alle høyt i fenoler. Alle spiselige varer som inneholder disse bønner, som for eksempel sjokolade, også inneholde høye mengder av fenoler.