Digidexo.com

ATP Strøm Tips

ATP Strøm Tips


ATP eller adenosintrifosfat, er energien som organer oppretter fra oksygen og næringsstoffer i en prosess kjent som oksidasjon. Energien brukes til kontrakt musklene enten for å arbeide ut, vekttrening eller vanlige dagligdagse aktiviteter som å stå opp, gå opp eller ned trapper eller løfte gjenstander. Muskler inneholde bare en liten mengde av ATP, nok til å støtte muskelkontraksjon i noen få sekunder, og dermed kroppen må bruke lett tilgjengelige "ingredienser" i legemet for å skape mer ATP.

Oksygen og ATP

For ATP under lengre muskelsammentrekninger, er det to måter musklene fylle opp energien: anaerob og aerob. Anaerob betyr "uten oksygen", og i denne fremgangsmåte legemet åpner kreatinfosfat eller glykogen og glukose for å etterfylle ATP nødvendig. Kreatin-fosfat (CP) er raskere ved fremstilling av ATP, og den lagrede CP ligger i musklene. Glykogen og blodsukker lagres karbohydrater (sukker) som kan produsere ATP, men ineffektivt. Aerobic ("med oksygen") ATP produksjonen er avhengig av lett tilgjengelig oksygen, og er den mest effektive metoden for kroppen å produsere ATP for langvarig muskelarbeid. Denne fremgangsmåte for ATP produksjon er langsommere, men til tross for sin overlegne effektivitet til anaerobe fremgangsmåter.

Drivstoff kilder for ATP

Makronæringsstoffer (karbohydrater, protein og fett) produsere de nødvendige ingrediensene i kroppen om å støtte og muskler under arbeid, om arbeidet være daglige aktiviteter eller for fitness. Karbohydrater støtte kroppens produksjon av glykogen og blodsukker (sukker, i utgangspunktet). Karbohydrater lagres som brensel i en kroppen fungerer på optimalt nivå kan støtte moderat aktivitet i ca to timer. Fett blir lagret i kroppen i tillegg, men ofte lagret som fettvev og således ikke lett tilgjengelig; kroppsfett butikker er effektive energikilder i løpet av lys eller moderat aktivitet. Når karbohydrater er lav i kroppen (glykogen og blodsukker) kroppen rettet mot protein i musklene for energi, noe som kan føre til tap av muskelmasse.

Nutrient Timing å spare muskler

Nutrient Timing, en ernæring system utviklet av Dr. John Ivy og Dr. Robert Portman, arbeider for å forebygge muskel tap ved å øke effektiviteten av næringsinntaket. Denne økningen i effektivitet er delvis på grunn av innholdet av næringsstoffer (hva du spiser), og delvis på grunn av timingen av næringsstoffer (når du spiser den). For eksempel kan konsumere karbohydratholdige drikker under harde trening øker lett tilgjengelige karbohydrater for energi og hindre legemet fra å ta protein (muskel) for energi, men å kombinere det med et protein i karbohydrat-drikke (i et sett forhold) og drikken blir mer effektiv på å bevare muskel samt støtte muskel utvinning etter en treningsøkt.

Set Muskler opp for suksess

En viktig del av nærings Timing System er å sette muskler opp for suksess. Ikke bare er pre-drivstoff er nødvendig for muskel ytelse, men påfylling etter trening forbereder musklene til å komme seg raskere og mer effektivt. For eksempel etter en hard treningsøkt musklene er ofte sår, noe som har vært forbundet med det gamle ordtaket, "No pain, no gain". En viss grad av skade på musklene som er nødvendig for vekst potensial (styrke, størrelse), men hvis muskler mangler de nødvendige verktøy for optimal effektivitet deres potensial er redusert. Deknings drinker som består av fire deler karbohydrater til en del protein tatt umiddelbart etter en hard trening (innen 30 minutter) har blitt funnet av Ivy og Portman forskning for å øke muskel utvinning og potensial, sette musklene opp for rask utvinning og klar til å gi 100 prosent i neste treningsøkt.