Digidexo.com

Informasjon om Vicodin avhengighet

Vicodin er en reseptbelagte medisiner, ofte gitt til pasienter for å gi smertelindring. Det er et narkotisk stoff, og er svært vanedannende. Vicodin forårsaker både fysisk avhengighet og psykisk avhengighet hos brukere. Som et resultat av avhengigheten, mange personer som er avhengige av Vicodin fortsette å bruke medisinering i løpet av lange tidsperioder, noe som fører til at noen helserisiko.

Formulering

Paracetamol er kombinert med hydrokodon for å lage medisiner Vicodin. Paracetamol legger til de smertestillende egenskaper av hydrokodon, noe som gjør det til en mer potent smertestillende medikamenter. Paracetamol er en mildere, nonnarcotic smertestillende funnet i populære hodepine medisiner som Tylenol. Hydrokodon er et sterkt narkotisk i opioid familie og gir sin vanedannende egenskaper til Vicodin.

Time Frame

Vicodin brukere kan bli avhengige i så lite som en uke, avhengig av den enkelte. En person som tar store doser er mer sannsynlig å bli avhengige raskere. Enkeltpersoner som tar regelmessige doser er også mer tilbøyelig til å danne en avhengighet til Vicodin. Den sporadiske brukere, som tar kun den anbefalte dosen, er det lite sannsynlig å bli avhengig av Vicodin.

Fysisk avhengighet

En person som er fysisk avhengige av Vicodin vil oppleve abstinenssymptomer hvis han ikke er i stand til å få tilgang til hans medisinering. Disse symptomene kan omfatte muskelsmerter, feber og frysninger. Kvalme, oppkast og diaré kan også oppstå som abstinenssymptomer øke i alvorlighetsgrad. I det tilfelle at en avhengige individuelle stopper tar Vicodin brått, kan han lide kramper som følge av tilbaketrekning.

Psykologisk avhengighet

En Vicodin avhengighet forårsaker intense cravings for stoffet i den avhengige personen. Selv om den avhengige personen er i stand til å fullføre et rehabiliteringsprogram, og er ikke lenger fysisk avhengig, vil de periodiske cravings for Vicodin fortsette. Av denne grunn, mange rehabiliteringsprogrammer tilby poliklinisk rådgivning og støttegrupper for å hjelpe den avhengige personen etter den første utvinning perioden er over.

Bivirkninger

Vicodin kan føre til mange bivirkninger i langtidsbrukere. På grunn av acetaminofen-innhold, kan langvarig bruk av Vicodin forårsake betydelige skader på leveren. I tillegg krever Vicodin avhengighet stadig store doser for å oppnå den ønskede effekt. Disse høye doser av Vicodin kan føre til rask og irreversible hørselstap på den rusavhengige.