Digidexo.com

Hvilke vitaminer bedre søvn?

Hvilke vitaminer bedre søvn?


En god natts søvn er ikke alltid kommer lett, spesielt for de om lag 60 millioner amerikanere som lider av søvnløshet. Likevel heller enn å snu til en over-the-counter eller reseptbelagte søvn hjelpemiddel som kan kjøre risiko for avhengighet, kan det være lurt å prøve naturlige kosttilskudd først. Flere viktige vitaminer har blitt identifisert som å ha en beroligende effekt på kroppen, og hjelper deg sovne raskere. Da sammen med et sunt kosthold og mosjon, bør disse essensielle vitaminer bidra til å redusere stress og bedre søvn.

Kalsium

Den ofte gjentatte råd til å drikke et glass melk ved sengetid synes å være forankret i faktum. Kalsium er en av de mest effektive vitaminer for å bedre søvn, spesielt når de blir funnet i mat. Denne felles vitamin har en beroligende effekt, beroligende kroppen og åpner for lettere søvn, og noen forskere mener at kalsium er bedre absorbert om natten. Voksne kan ta opptil 2000 mg kalsium i separate doser, helst etter måltider eller bare før sengetid. Eller velge sunne høy kalsium matvarer inkludert yoghurt, sesamfrø og mørke grønne blader som spinat og bok choy.

Magnesium

I likhet med kalsium, er magnesium et vitamin som har dempende effekt på hjernen kan bidra til å frembringe søvn. Magnesium er også viktig å hjelpe kroppen absorbere kalsium, noe som gjør viktig å få den anbefalte mengden (opptil 1000 mg magnesium daglig for voksne). De med utilstrekkelige magnesium nivåer ofte oppleve nervøse følelser som holder dem fra å få en god natts søvn. Symptomer på denne mangelen, inkludert muskelspasmer, redusert appetitt og kvalme. I tillegg til kosttilskudd, kan du få din daglige fyllet fra magnesium-rik mat som mandler, cashewnøtter og hvetekli.

B-vitaminer

Flere studier har avdekket den sedative effekten av B-vitaminer, som bidrar til å roe nervene og hindre søvnløshet. Ifølge National Institute of Health, kan Vitamin B12 påvirke kroppens døgnrytme, og hjelper deg sovne raskere. Studier har også vist at B-kompleks kan være effektive i behandling av nattlige leggkramper som kan vekke deg eller føre til mindre dyp søvn. Videre ser det ut til at folk som ikke får tilstrekkelig nivå av B-vitaminer kan lide mer angst og søvnrelaterte forstyrrelser. Voksne anbefales å ta 50 til 100 mg vitamin B6, 25 mg B12 og 100mg av B5 for å bidra til å redusere stress og hindre søvnløshet.