Digidexo.com

Kan du bli gravid med Mild celleforandringer?

Kan du bli gravid med Mild celleforandringer?


Når unormale celler oppdages under en rutinemessig celleprøve, kan du bli diagnostisert med celleforandringer. Ifølge University of Maryland Medical Center, med 66 prosent av kvinner med celleforandringer utvikle livmorhalskreft i løpet av 10 år. Kvinner med mild celleforandringer kan bli gravid, men det er viktig å vite mulige bivirkninger og behandlingstilbud.

Identifikasjon

Celleforandringer indikeres når en celleprøve detekterer tilstedeværelsen av unormale celler i livmorhalsen. Disse cellene kan være kreft eller forstadier. Den Mayo Clinic sier som kan tilfeller av cervical dysplasi er forårsaket av tilstedeværelse av humant papillomavirus (HPV) og er forbundet med seksuell aktivitet.

Graviditet og celleforandringer

Kvinner med mild celleforandringer kan bli gravid, og ofte føre en normal, sunn graviditet. Noen ganger, skjønt, tilfeller av celleforandringer kan gå videre i svangerskapet. For å overvåke celleforandringer under svangerskapet, helsepersonell bruker celleprøver og kolposkopi. Under denne prosedyren, bruker en lege en visning tube med et forstørrelsesglass og skjermer og undersøker unormal vekst i livmorhalsen. Også, sier University of Maryland Medical Center at en biopsi for å ytterligere diagnostisere celleforandringer er trygt under svangerskapet.

Bivirkninger

Ofte har kvinner med celleforandringer ikke oppleve bivirkninger. Under graviditet, kan symptomer på celleforandringer øke. Symptomer inkluderer genital warts, unormal blødning, utflod, småblødninger etter samleie og ryggsmerter.

Behandlinger

Med mild celleforandringer, vanligvis behandling utsatt til etter fødselen. Lavgradig eller mild celleforandringer kan også klare seg på egen hånd gjennom kroppens eget immunforsvar, slik at behandlingen ikke kan være nødvendig i det hele tatt.

Advarsel

Behandling av celleforandringer med livmorhals conization kan påvirke fremtidig fruktbarhet. Under en cervikal conization prosedyren, er en liten, kjegle-formet stykke unormalt vev tatt fra livmorhalsen. Snakk med legen din for å se om de fordelene fra denne prosedyren oppveier mulig risiko på din fremtidige fruktbarhet.