Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på livmor Fibroids etter overgangsalderen?

Fibroidtumorer, som er generelt noncancerous vekster i og / eller rundt livmoren, kan likevel forårsake betydelige problemer for en kvinnes helse etter menopause; hennes generelle, samt gynekologiske, helse kan påvirkes. Fibroidtumorer, men plagsomme, er vanligvis ikke farlig.

Pain

Fibroidtumorer kan føre til bekkensmerter og smerter under samleie. Avhengig av plasseringen av en svulst, kan avføring bli smertefullt også. En kvinne med fibroid tumor (er) kan lide av korsryggen, muligens på grunn av trykket på indre organer, og plassering av tumor (e).

Urin Symptomer

Kvinner med fibroidtumorer som fester seg til livmorveggen nær blæren kan oppleve urinveisproblemer; disse kan omfatte problemer med vannlating eller hyppigere vannlating. Dette skjer fordi fibroid tumor, som det blir større, begynner å trykke på blæren.

Etter overgangsalderen

Et viktig poeng å gjøre er at fibroidtumorer vokser raskest i løpet av en kvinnes reproduktive år, fordi hun produserer østrogen. Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve en krymping av sine fibroidtumorer. Menopause betyr at reproduktive hormoner, inkludert østrogen, er synkende; fordi fibroidtumorer trives på østrogen, betyr dette svulstene vil avta i størrelse.

Risikoen for kreft

Det er svært sjelden at fibroidtumorer vil bli kreft. Det er fortsatt en meget fornuftig idé for kvinnen og hennes gynekolog for å holde et tett øye på fibroid (e) og sørge for at denne endringen ikke finner sted. De fleste tumorer utvikles fra et enkelt glatt muskelcelle (monoklonal, eller kommer fra en enkelt klon).

Kvinner har høyere risiko

Livmor fibroids skje i omtrent 70 prosent av kvinner før 45 år; lag 25 prosent av hvite kvinner og 50 prosent av svarte kvinner utvikler symptomer som indikerer tilstedeværelse av fibroids. Kvinner med høy body mass index er mer sannsynlig å utvikle livmor fibroids; Men kvinner som har født og som røyker sigaretter synes å ha beskyttende faktorer, og de er mindre sannsynlighet for å utvikle livmor fibroids.