Digidexo.com

Hva er en sprukket trommehinne?

Trommehinnen er en tynn hinne som ligger dypt inne i øret. Det er noen ganger referert til som trommehinnen. Det bidrar til å beskytte det indre øret og bistår i overføring av lyd. En sprukket trommehinne er et hull eller rift i membranen. Det er flere årsaker til en sprukket trommehinnen og behandling kan være avhengig av størrelsen av punktering eller rive.

Årsaker

Ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker, de vanligste årsakene til en sprukket trommehinne inkluderer en ørebetennelse og traumer til øret eller på siden av hodet. Under en øreinfeksjon, væske kan buildup og trykket øker, forårsaker bruddet. Endringer i lufttrykket, for eksempel under dykking eller flyr i et fly, kan også føre til at trommehinnen til å sprekke. Andre årsaker er punktering av membranen fra ekstremt høye lyder eller fra et objekt, for eksempel en bomullspinne, som blir satt for langt inn i øregangen.

Symptomer

Ikke alle som utvikler en sprukket trommehinne opplever symptomer. Ifølge University of Michigan Health Systems, når symptomene oppstår de kan omfatte plutselige smerter. I noen mennesker som har en ørebetennelse, etter bruddet trykket og smertene avtar. Det kan også være hørselstap eller øresus. Andre symptomer kan være svimmelhet, noe som kan føre til kvalme. Blod eller væske kan også renne fra øret, og væsken kan inneholde puss.

Diagnose

En diagnose av en sprukket trommehinne kan gjøres gjennom et øre eksamen. Legen vil se øregangen med en otoskop og gjøre en hørselstest. Legen kan bruke en enhet som kalles en tympanometri å måle hvor trommehinnen reagerer på en endring i lufttrykket. Hvis væsken som kommer ut av øret, kan det analyseres for å bestemme om bakterier er tilstede.

Behandling

For å hindre infeksjon, kan antibiotika være foreskrevet. Ifølge Mayo Clinic, gjør de fleste mennesker med en sprukket trommehinne ikke trenger ytterligere behandling. Etter et par uker, hvis trommehinnen ikke leges, en trommehinne patch kan anbefales. En patch er plassert over rift i trommehinnen. I tillegg er en kjemisk anvendt som stimulerer helbredelse. Hvis en patch ikke fungerer, kan kirurgi gjøres. En liten del av pasientens hud er overført og podet over rive.

Forebygging

Å få behandling for ørebetennelser kan bidra til å redusere sannsynligheten for en infeksjon som fører til en sprukket trommehinne. Selv ut trykket inne i øret når du flyr, spesielt under takeoff og landing, ved å gjespe. Bruk ørepropper rundt ekstremt høye lyder, for eksempel maskiner på jobben. Ikke legg gjenstander, som hårnåler, inn i øregangen for å rengjøre den.